Morgan Frimen se javno izvinio nakon optužbi za seksualno zlostavljanje

Američki glumac Morgan Frimen uputio je javno izvinjenje nakon optužbi za neprimereno ponašanje i seksualno zlostavljanje.

Frimen je u saopštenju naveo da nikada nije imao nameru da se bilo ko oseća nelagodno i izvinio se svima koji su se osetili “neprijatno ili omalovažavano”, preneo je AP.

-Svako ko me poznaje ili je radio sa mnom zna da nisam neko ko bi namerno nekoga uvredio ili učinio da se oseća nelagodno. Nikada mi nije bila namera da se žene osećaju neprijatno, rekao je Frimen u saopštenju, navodi BBC.

Osam žena optužilo je 80-godišnjeg glumca za neprimereno ponašanje i seksualno zlostavljanje, javio je CNN.

Niz se nastavlja: Morgan Frimen optužen za zlostavljanje žena

Optužbe su se pojavile kad je neidentifikovana žena rekla CNN da ju je glumac zlostavljao 2015. godine, kada je radila kao asistent produkcije na snimanju komedije “Going in Style”, u kojoj su, osim Frimena, glumili Majkl Kejn i Alana Arkin.

Ona tvrdi da ju je Frimen često neprimereno dodirivao i na dnevnom nivou imao komentare o njenom telu i odeći.

Frimen je u jednom trenutku, navodi ona, pokušao da joj podigne suknju i ispitivao je da li nosi donji veš, napominjući da je Arkin rekao kolegi da prestane sa tim, a da ovaj nije znao šta bi rekao.

CNN navodi da je razgovarao sa 16 osoba u vezi sa ovakvim ponašanjem, od kojih osam tvrdi da su bile žrtve.

Neke od njih navode da se radilo o zlostavljanju, a druge to ocenjuju samo kao neprimereno ponašanje.

Još jedna žena izjavila je za CNN da ju je Frimen više puta zlostavljao za vreme snimanja filma “Now You See Me” 2012. godine.

Američki glumac Morgan Frimen uputio je javno izvinjenje nakon optužbi za neprimereno ponašanje i seksualno zlostavljanje.

Hellomagazin.rsAgencijeGuliver/Getty

Više o temama: