Lečenje ili ulica: Šon Pen je morao da uceni sina ne bi li ga poslao na rehabilitaciju

son-pen-hoper-pen-getty

Hoper Pen je ispričao kako ga je njegov otac, čuveni glumac Šon Pen otrgao iz kandži zavisnosti od kristalnog metamfetamina.

Glumac i model, čija je majka bivša Šonova supruga, takođe glumica, Robin Rajt, rekao je za “Evening Standard” da je “upao u loše društvo” nakon razvoda svojih roditelja 2010. godina koji su u braku proveli 13 burnih godina.

Kralj droge uhapšen zahvaljujući Šonu Penu

Holivudski par se sa Hoperom i njegovom sestrom Dilan, koja sada ima 25 godina, preselio u gradić u blizini San Franciska. Šon i Robin su se razveli kada je Hoper imao 14 godina. Šom Pen se preselio u Los Anđeles i Hoper je počeo da se “šeta” između očevog i majčinog doma, sve dok se dve godine kasnije zajedno sa majkom i on nije preselio u Los Anđeles.

U vreme razvoda Hoper je bio veoma besan na svoje roditelje.

Oni su se najpre rastali, pa su ponovo počeli da žive zajdeno, pa su se opet rastali. Bio sam mlad tada i mislio sam: “Da li se to oni kockaju sa mojim i životom moje sestre?” To uopšte nije bilo dobro i ja sam razgovarao sa njima, jer su i oni tada bili rastrzani – kaže Hoper.

hoper-pen-getty

Madona brani bivšeg supruga: Šon Pen me nije nikada udario

Mesec dana nakon što se preselio s majkom u Los Anđeles, Hoper se ozbiljno povredio dok je vozio skejtbord, zbog čega je imao krvarenje na mozgu i morao je na operaciju.

Svašta sam radio, ali metamfetamin mi je radio o glavi. Otišao sam na rehabilitaciju samo zbog toga što sam se jednog dana probudio u bolnici i moj otac mi je tada rekao: “Ideš na rehabilitaciju? Ili ćeš da izabereš klupu u parku ili autobus?” Ja sam mu odgovorio da ću ipak otići na lečenje. Hvala bogu na tome jer je to bio najgori period u mom životu. Uopšte nije zabavno kad postaneš zavisnik – kaže on.

Nakon toga Šon Pen je svom sinu dodelio ulogu u filmu koji je režirao “The Last Face”.

Znam da je tu ulogu napisao specijalno za mene. Stvarno je želeo da radi sa mnom i to je ispalo odlično. Ali da, možda je sve to bilo kako bi me ohrabrio i podržao – objasnio je Hoper.

 

hellomagazin.rs/b.b.Evening StandardGuliver/Getty Images

Više o temama: