Kolekcija savršenog stila: Katrin Denev prodaje svoju odeću visoke mode

Francuska glumica Katrin Denev prodaje veliku kolekciju svoje odeće visoke mode, uključujući komade kultnog kreatora Iv Sen Lorana.


Oko 130 komada biće ponuđeno na prodaju u aukcijskoj kući Kristi (Christie’s) u Parizu. Još 146 komada odeće su na onlajn aukciji između 23. januara i 30. januara, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Na prodaju su kostimi, haljine, kaputi, obuća i drugi dodaci.

-To su kreacije čoveka koji je bio toliko talentovan da je stvarao samo da učini žene lepšim, rekla je Katrin Denev.

Ona je rekla da prodaje svoju kolekciju odeće pošto je napustila svoju kuću u Normandiji, na severu Francuske, gde je ta kolekcija čuvana godinama, prenosi BBC.


Katrin Denev bila je dugogodišnja muza Iv Sen Lorana, jednog od najpoznatijih kreatora 20. veka koji je umro 2008. godine. Njih dvoje su se upoznali 1965. kada je ona imala 22 godine i kada je trebalo da bude predstavljena britanskoj kraljici Elizabeti Drugoj.

Katrin Denev je zatražila od dizajnera da joj napravi haljinu za tu priliku i tada je rođeno 40-godišnje prijateljstvo.


-On joj je davao snagu i samopouzdanje jer je ona rekla da je nositi odeću Iv Sen Lorana kao nošenje lakog oklopa, rekla je Kamij de Foresta, koordinatorka prodaje u Kristiju. Na prodaji su vintidž komadi kao što je mini-haljina s perlama u kojoj se Katrin Denev prvi put srela s rediteljem Alfredom Hičkokom, procenjena na 5.000 evra.

Hellomagazin.rsGuliver/Getty/Instagram

Više o temama: