Kim i Kendal tuže umetnika jer je koristio njihove fotografije za borbu protiv nasilja (foto)

kim-kardasijan-kendal-dzener

Kim Kardašijan i Kendal Džener zapretile su tužbom umetniku Alesandru Palombu jer je, bez dozvole, iskoristio njihove fotografije u kampanji protiv nasilja nad ženama.

Alesandro Palombo obeležio je Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama serijom fotošopiranih fotografija na kojim se vide poznate dame u “ulozi” žrtava nasilja.

Tako su fotografije na kojima su sestre Kim i Kendal otečene i prekrivene masnicama pojavile na internetu pre nedelju dana, a osim rijaliti zvezda na listi ovog umetnika našle su se i pojedine poznate glumice i pevačice.

Ali kako Palombo nije zatražio dozvolu za korišćenje spornih fotografija, rijaliti zvezde su zapretile autoru da će da ga tuže.

Međutim, ovaj umetnik ima dobar razlog za koršćenje poznatih žena u kampanji.

Najveći uspeh koji nasilje može da postigne jeste – ćutanje žrtve. Ćutanje koje godišnje ubije ili onesposobi više žrtava nego bolesti ili nesreće. Porodično nasilje je poput društvenog kancera koj ne zna za granice niti za društveni status, može da pogodi svaku ženu bez obzira da li je zvezda ili ne.

Da bi ga pobedili, moramo da upotrebimo snažan protivotrov – moramo da naučimo ljude šta znače reči poštovanje i jednakost. Svako od nas ima svoju ulogu u tome – objasnio je ovaj umetnik.

blic.rsGuliver/Getty Images

Više o temama: