Dobre vesti za ljubitelje velikog muzičara: Više od 300 Prinsovih pesama dostupno i na internetu

Više od 300 pesama koje je legendarni Princ objavio između 1995. i 2010. od petka je dostupno na glavnim striming platformama, kao rezultat dogovora postignutog između Sony Music Entertainmenta i Prince Estatea.

Reč je o pesmama s 23 albuma koji su izašli između 1995. (The Gold Experience) i 2010. (20Ten) i o novoj kompilaciji pripremljenoj posebno za ovu priliku. Izdati su u digitalnom obliku.

A post shared by PRINCESTAGRAM (@prince) on

Razdoblje između 1995. i 2010. za Princovu karijeru se smatra značajnim zbog tadašnjeg manjka zahteva većih izdavačkih kuća, kao i zbog manjka njegovih distribucijskih strategija.

-Prince Anthology: 1995-2010” uključuje i pesmu “Emancipation”, koju je sam legendarni muzičar nazvao najvažnijom pločom u vreme kada je izdata 1996.

-Brojni albumi, koje su toliko dugo iščekivali Princovi obožavatelji i kolekcionari, sada su prvi put dostupni na striming servisima, stoji u saopštenju Legacy Recordingsa, dela Sony Musica.

A post shared by PRINCESTAGRAM (@prince) on


Od iznenadne smrti Princa u aprilu 2016, njegovi naslednici, braća i sestre, dogovarali su s tri velike diskografske kuće – Sonyjem, Universalom i Warnerom – izdavanje muzičkog nasleđa “dečka iz Mineapolisa”.

Magazin “Varajeti” piše da među pesmama objavljenim u petak nema Princovog hita iz 1994. “The most beautiful girl in the world”, a izvor koji je želio da ostane anoniman, za časopis je kazao da je u toku sudski parnični postupak.

Hellomagazin.rsAgencijeGuliver/Getty, Instagram

Više o temama: