Avićijeva tragedija: Misteriozna smrt 28-godišnje muzičke zvezde

Tim Bergling, poznatiji kao Avicii, pronađen je mrtav u petak u Muskatu. Njegova izdavačka kuća kratko je saopštila da je preminuo u 29. godini, i da neće izlaziti u javnost ni sa kakvim dodatnim detaljima.

A post shared by Avicii (@avicii) on


Međutim, “TMZ” prenosi da su okolnosti njegove smrti više nego misteriozne. Mladi DJ bio je na odmoru u hotelu “Muskat hils”, gde je nekoliko dana pred smrt pozirao sa fanovima, što dokazuju fotografije na društvenim mrežama.

On se, navodi taj portal, odjavio iz hotela sredinom ove nedelje, i nije poznato gde je provodio vreme. Njegovo ime nije zavedeno ni u jednom drugom hotelu, a pitanje je sa kime je provodio vreme jer je u Omanu navodno bio sa “manjom grupom poznanika” čija imena nisu poznata.

A post shared by Avicii (@avicii) on


Stariji brat DJ-a, David Bergling, stigao je u petak uveče u Muskat gde će preuzeti telo svog brata, prenose mediji iz njihove rodne Švedske.

Mlada muzička zvezda imala je brojne zdravstvene probleme. Avicii je inače, po sopstvenom priznanju, bio introvertan i teško je podnosio slavu koju je stekao u ranim dvadesetim godinama.

Utehu je pokušao da nađe u alkoholu, mada nije konzumirao droge.

-Znam da je među ljubiteljima elektronske muzike veoma popularno uzimati pilule ili slične opijate, ali ja to ne smem sebi da priuštim. Bojim se stvari koje ti oduzimaju kontrolu, rekao je  pre nekoliko godina.

A post shared by Avicii (@avicii) on


Pre dve godine, Avicii se “penzionisao”, barem kada su u pitanju živi nastupi i turneje, jer više nije mogao da podnese stres nastupa i putovanja. Takođe, njegovo zdravstveno stanje postajalo je sve lošije.

Mladom muzičaru hitno su izvađeni žučna kesa i slepo crevo, a prema pisanju švedskih medija, bolovao je od akutne upale pankreasa izazvane prekomernim konzumiranjem alkohola. Ova bolest, inače, u teškim slučajevima ima visoku stopu smrtnog ishoda.

Ovo su bili njegovi najveći hitovi :

“Levels”

 

“Wake me up”

 

“Hey brother”

Hellomagazin.rsMondoGuliver/Getty/Instagram

Više o temama: