Severina zahteva starateljstvo, ovo su njeni argumenti!

Severina zahteva starateljstvo nad sedmogodišnjim sinom Aleksandrom i nastavlja borbu

Severina Kojić zahteva starateljstvo nad sedmogodišnjim sinom Aleksandrom te je uložila žalbu na presudu kojim je starateljstvo dodeljeno Milanu Popoviću.

– Sve sam očekivala, ali samo ne ovo. Istina, bojala sam se, pogotovo nakon tog zadnjeg ročišta i to iščekivanje odluke je bilo najgore. Ali, sada me više ničeg nije strah. U životu sam doživela dosta stvari zbog kojih sam se najčešće sramila zbog drugih, retko zbog sebe. Ali, to je život i ovo je takođe jedno veliko iskušenje koje ću svakako izdržati jer mom detetu trebam onakva kakva ja jesam, a to je dobra, zdrava i prisebna majka.. Bez obzira na to šta piše u toj presudi. To su samo neka slova i kao što je Tito rekao: Ne priznajem njihov sud, ali ću ga poštovati. Nema mi druge. Ničega se više ne bojim – rekla je tada pevačica.

Milan Popović otkriva svoju stranu priče: Sve je moglo da bude drugačije (video)

Pevačicin advokatski tim sada je podneo i “zahtev za određivanje privremene mere” po kojoj “kralj bakra” ne sme da vodi sina iz Hrvatske.

Severinini advokati su prošle srede predali žalbu Opštinskom sudu u Zagrebu

Severinina zahteva starateljstvo nad svojim sinom, pa su njeni advokati na dvadesetak stranica pobrojali razloge zašto treba ukinuti presudu.

– Između ostalih, Seve zamera sudijama što, po konvenciji UN o pravima deteta nisu pitali Aleksandra da li želi da živi sa ocem i što ga nisu obavestili na vreme gde će mu biti novi dom – ispričao je izvor za hrvatske medije i dodao:

– U presudi je sporno što nisu obratili pažnju na to što Popović ima kuće u Zagrebu, Beogradu i na Kipru, pa nije jasno gde će Aleksandar živeti. Severinini advokati su naveli i da sud nije bio nezavisan i nepristrasan.

Sud će žalbu razmotriti tek posle novogodišnjih praznika

Kako pišu hrvatski mediji, sud će razmotriti ovu žalbu tek posle novogodišnjih praznika. Do tada Severina mora da poštuje sudsku odluku.

Milan i Severina su rekli svoje, a onda je sud u Zagrebu poručio: Ovo je nedopustivo!

Školske praznike Severinin naslednik će provesti u kod nje u Zagrebu. A kasnije će morati da se vrati ocu.

Popoviću je sud u Zagrebu krajem novembra dodelio starateljstvo nad sinom. Na čak 30 strana je nabrojao sve šta je Severina radila protiv interesa deteta, a opšti zaključak je da je ona zanemarivala dete.

Tada je odlučeno da Milan “samostalno” brine o detetovom zdravlju i obrazovanju” dok će mu pevačica isplaćivati mesečnu alimentaciju od 161 evro.

hellomagazin.rsJelena Balić, ATA Images, youtube printscreen,

Više o temama: