Novak Đoković se ne plaši kraja karijere: Ostajem u tenisu, želim da imam svoju akademiju

Srpski teniser Novak Đoković priznao je da mu je zdravlje važnije od rekorda i da se trenutno nalazi u specifičnoj situaciji kako na privatnom, tako i na profesionalnom planu.

– Da li je tenis važniji od vremena koje provedem sa porodicom? Da li je bitniji od zdravlja ili nečeg sličnog? Ne, nije. Prolazim kroz proces i potpuno sam sto odsto iskren i otvoren prema vama. O svemu sam razgovarao sa ženom, sa roditeljima i braćom, jer sam želeo da čujem šta oni misle. Trenutno se, privatno i profesionalno, nalazim u specifičnoj situaciji – kazao je Đoković za američki TV kanal CNBC.

Prvi reket sveta ističe da su trenutno u životu prioritet deca i da želi svaki slobodan trenutak da provede sa njima.

– Otac sam dva anđela i vreme koje provedem sa njima je posebno. Ne želim da ga protraćim i onda da se u nekom trenutku života osvrnem na prošlost, pa ustanovim da nisam bio tu tokom najvažnijih trenutaka njihovog odrastanja. To bi me puno pogodilo – iskren je Novak.

Nole kaže da se ne plaši kraja karijere i da sebe i posle tenisa vidi u ovom sportu kako bi učio neke nove klince koji dolaze.

– Mogu da zamislim zato što se ne bojim života bez tenisa. Srećnim me čini i mnogo drugih stvari, ali isto tako sam rekao i ne, zato što to i neće biti život bez tenisa. Zbog toga što i, kada ne budem igrao, biću i dalje aktivan u sportu. Želim da imam svoju akademiju, da prenesem sva svoja iskustva novim generacijama koje stasavaju u Srbiji – zaključio je Novak, prenosi Kurir Sport.

hellomagazin.rsguliver/getty

Više o temama: