Nenad Jezdić: Zanosimo se da u Srbiji postoje VIP osobe

Glumac Nenad Jezdić podigao je buru u javnosti kada je pozvao građane da život u gradu zamene životom na selu, što je i sam učinio pre više godina sa svojom porodicom. Jezdić je gotovo potresnim rečima istakao zbog čega je selo važno za jednu državu, a da se nad Srbijom nadvila bela kuga.


– Smrtonosna epidemija puste zemlje širi se rubnim područjima Srbije i zlokobno preti da zatre srpsko selo. Upravo to selo je održalo Srbiju, nahranilo nas i othranilo. Sa nestajanjem sela nestala bi i Srbija –
apelovao je glumac na samom početku obraćanja u Palati Srbije, pred osnivanje Nacionalnog saveta za spas sela.

Jezdić u jeku svoje popularnosti odlučio da se preseli u rodno selo Zabrdicu kod Valjeva, gde je sagradio veliku kuću. Njegov plan odmah je bio da se bavi i poljoprivredom, te je počeo da proizvodi rakiju. I potrudio se dobro, jer danas brine o 20 hekrata imanja. Ono za šta se zalaže u javnosti, primenio je na ličnom primeru, a planira da u poljiprivrerdni biznis uključi i svoje četvoro dece jednog dana ukoliko to budu želeli. U selu u kome sada živi i radi, podigao je malo i nivo zaposlenosti, jer je uključio meštane u svoj biznis.

– Ovde imam šansu da uradim nešto dragoceno za sve svoje. Ovo je sada moja potreba. Moram ovo da uradim zbog svoje porodice, ali i zbog ljudi iz ovog sela koji rade i koji će tek raditi kod mene i na radost njihove dece – ponosno je izajvio ranije gazda Jezda, kako ga zovu seljani u Zabrdici. On nije zanemario svoju primarnu profesiju, ali je oduvek tvrdio da sebe vidi u prirodi za ceo život.

– Istinsku punoću života osećam na selu, ali to me neće udaljiti od scene. Naprotiv. Sebe ovde vidim za ceo život – poručio je Nenad. Ranije je priznao da se dešava da zbog života i ulaganja na selu, uskrati porodici neke stvari.

Nastavak pročitajte na sledećoj strani..

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jezdić.Rakija.Crna.Gora (@jezdic.rakija.cg) on

– Oni su mi najveća podrška, da mi nije mojih, ne bi bilo ni mene. Uvek me prate, tu i tamo uskratimo im nekad neko zadovoljstvo, nekad preko svoje mere i svojih mogućnosti neke stvari isforsiram, ali ja verujem u sebe. Prvo u sebe, pa u Boga, u selo i moj narod, verujem u Srbiju – isticao je uvek Jezidić. I on zaista ne propušta priliku da kaže koliko voli selo, a sada je svojim zalaganjem da isto oživi ponovo to je i dokazao. Ipak, priznao je da je život van grada težak, ali da on ne odustaje.

Nenad nije samo gazda. On je sa majstorima, vozi traktor, seče drva…

– Kada bi se stručnjaci bavili mnome, verovatno bi dolazak ovde definisali kao beg od svega. Ali zašto da ne budem jak pa da pobegnem od sebe? To sam i uradio. Ovo je ogromno odricanje i podvig, tako da sam ja bio jak da pobegnem od sebe. Od pozorišta, od glume – kaže Nenad. On smatra da ništa nije izgubio time što je četrnaest godina svog života uložio u svoj novi projekat. U ulogu njegovog života.

– Ako bih sve ovo tumačio kao gubitak i odricanje, onda bih bio u problemu. Mene selo užasno vuče i ne odvaja me od mog paralelnog sveta u pozorištu. Tamo se ništa značajno nije desilo u poslednje vreme i nisam sebe lišio za neko preterano pozorišno iskustvo. Ako mi se nekada i desi da se zamislim nad tim da li sam nešto izgubio, kažem sebi: „Realno, nisi ništa propustio, a ovde si izgradio sebi neki novi svet“ – kaže Nenad za Blic.

Mnogi bi rekli da se povlači iz sveta glume jer je od poljoprivrede bolja zarada.

– Moram vam reći da sam većinu ovih stvari koje ovde vidite platio od svoje glume. Od svih svojih serija, filmova, reklama došao sam do ovoga ovde gde sam sad. Časno je reći da su ovde pare i koje dugujem, ali to je taj rizik koji mora da postoji – otkriva Nenad bez lažne skromnosti. On nema problem da zasuče rukave i glumačke nagrade zameni okopavanjem i oranjem njive. Ježi se od epiteta VIP, koji se dodeljuje nekim ljudima, jer, kako tvrdi, tako nešto kod nas ne postoji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🇷🇸Београдски Bремеплов🇷🇸 (@beogradski_vremeplov_011) on– Šuša, fuksa, džiber, to su karakteristike. A seljak je divan čovek. VIP seljak etiketa bi mi smetala, a etiketa seljaka ne. Mi se zanosimo da VIP postoji u Srbiji, ali sam siguran da tako nečega nema kod nas –
kaže Nenad. Njegov pokretač je njegova porodica, supruga i četvoro dece.

– Ona ne voli da je spominjem ni po statusu koji uživa u našoj bračnoj zajednici, a kamoli ime da joj izgovorim. Ona je u ovoj priči ja, a ja sam ona. To je suština bračnog života. Da mi nije njih, ne bi bilo ni ovoga – kaže Nenad i dodaje da deca još nisu zainteresovana za posao na selu.

– Oni su tinejdžeri. I ja sam bio takav. Siguran sam da će ova krv koja u meni vrca i sokovi kojima se ja hranim biti preneti na njih – dodaje on.

Hellomagazin.rsBlic/KurirStefan Tomasevic/ATAImages/Instagram

Više o temama: