Misterija oko nastupa na Evrosongu: Madona nije potpisala ugovor ali je započela probe

Pop ikona Madona stigla je u Izrael u noći izmedju utorka i srede pred planirani nastup u subotu, u finalu takmičenja za pesmu Evrovizije.

Pevačica je odbacila pozive propalestinskih aktivista da bojkotuje takmičenje koje traje od 14. do 18. maja, ali još nije potpisala zvaničan ugovor o nastupu na bini u kongresnom centru Expo Tel Aviv, navode izraelski mediji. Da ugovor još nije potpisan potvrdio je i izraelski javni servis Kan.

Ipak, Madona je počela probe pred nastup, a na Instagramu je objavila nekoliko kratkih snimaka i fanovima obećala posebno iskustvo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Madonna (@madonna) on


Ona je doputovala na medjunarodni aerodrom Ben Gurion u privatnom avionu, noseći šešir širokog oboda koji je sprečio paparace da joj vide lice.

Odsela je u Hotelu Dan u Tel Avivu gde se navodno sa pratnjom smestila na čitavom petom spratu.

U utorak je Madona rekla da je odlučna da nastupi u finalu Evrosonga uprkos pozivu na bojkot jer se takmičenje održava u Izraelu.

Madonini producenti su u aprilu najavili da će ona pevati u finalnom delu nadmetanja čiji je domaćin Tel Aviv zahvaljujući pobedi izraelske pevačice Nete Barzilai u Lisabonu prošle godine.

Učešće Madone pokrenulo je talas protesta međunarodnog pokreta za bojkot, prestanak investiranja i sankcije protiv Izraela koji godinama vrši pritisak na investitore i umetnike da se klone te zemlje zbog njenog odnosa prema Palestincima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by COMMON MADONNA FAN (@commonmadonnafan) on


Legendarna 60-ogodišnja pevačica poznata po hitovima iz 1980-tih i 1990-tih godina poput “Material Girl” i “Like A Virgin” je najavila da nikada neće prestati da se bavi muzikom da bi udovoljila nečijem političkom planu, niti će prestati da govori protiv kršenja ljudskih prava bez obzira gde u svetu se dešavaju.

Kanadsko-izraelski filantrop Silvan Adams navodno finansira veliki deo cene Madoninog nastupa od 1,3 miliona dolara i ona je doputovala u njegovom avionu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Madonna (@madonna) on


Za četvrtak je zakazano drugo polufinale nakon što je juče održano prvo.

Izrael je bio domaćin pesme Evrovizije dva puta u Jerusalimu 1979. i 1999. godine, a ukupno je pobedio četiri puta.

Završeno je prvo polufinalno veče Evrovizije: Nevena Božović je u finalu! (foto/video)

Izvršni supervizor Evrovizije Jon Ola Sand označio je kao malo čudnu situaciju u kojoj ugovor o nastupu Madone još nije bio potpisan.

Hellomagazin.rsAgencijeCover Iimages/Instagram

Više o temama: