Milan Popović otkriva svoju stranu priče: Sve je moglo da bude drugačije (video)

Da li se Aleksandar požalio da mu nedostaje majka i da li se čuju?

– Ništa se drastično nije promenilo. Naravno da će mama da komunicira telefonom, kao i ja kada nije sa mnom. Sve ide dalje kao što je bilo.

Da li ste vi i Severina razgovarali prilikom predaje deteta?

– Ne, ona već godinama ne komunicira sa mnom.

Da li to može da se promeni?

U interesu deteta je da roditelji komuniciraju. Ako pratite savete stručnjaka, ta minimalna komunikacija rastavljenih roditelja prilikom primopredaje je najveća sreća za decu čiji su roditelji rastavljeni. I naravno da ću ja podsticati i truditi se da uspostavim makar tu minimalnu komunikaciju kada smo mi kao oba roditelja u tom trenutku pored našeg deteta. Na Severini je da to prihvati ili ne prihvati, do sada nije prihvatila i nadam se da će se to promeniti uskoro jer će to učiniti naše dete srećnim.

Gde će Aleksandar živeti?

– To ne mogu da vam kažem, ali bih da demantujem izjave Severininog PR tima i advokata da će me sprečiti da dete vodim iz Hrvatske. Dete će, kao i do sada, putovati, a što se tiče prebivališta i škole, Aleksandar će ostati da živi u Zagrebu i da tu ide i u školu.

Da li Aleksandar ima srpski pasoš?

– Imao je, ali Severina kaže da nije ništa potpisivala, u međuvremenu je rekla da je potpisala, ali je imala toliko poverenja u mene da nije gledala šta potpisuje. Sad opet kaže da nije potpisala. Pasoš koji je Aleksandar imao istekao je pre tri godine, a bio je izdat u skladu sa svim propisima Republike Srbije, uz saglasnost oba roditelja. Lažne prijave koje je Severina podnosila u Srbiji i Hrvatskoj, sve su odbačene. Ovo sada je ponovo kleveta i provokacija za pokretanje još jednog postupka – objasnio je Milan za pomenuti list.

Seka Aleksić podržala Severinu: Zastrašujuće, žao mi je majke i deteta

Hoćete li se s porodicom preseliti u Zagreb zbog Aleksandrovog školovanja? Kako ćete da živite dalje?

– Bojana (prim.aut. Milanova partnerka sa kojom ima dvojicu sinova) i moj stariji sin su i do sada bili u Zagrebu sa nama, namera nam je da tako i nastavimo. Drugi sin će krenuti u Zagrebu i u vrtić.

Da li ćete Severina moći da viđa dete i van okvira sudske odluke?

– Ja zastupam ideju zajedničkog roditeljstva i najviše bih voleo kada bismo Severina i ja mogli da postignemo dogovor u kojem bismo zajednički učestvovali u odgajanju deteta. Naravno da ću da podržim svaku dobru nameru i želju deteta i majke deteta koja prevazilazi okvire presude koja je donesena, pod uslovom da dok je dete kod majke, ona poštuje sve njegove obaveze kao što su odlazak u školu i vannastavne aktivnosti.

Kakva su vam osećanja sada zbog presude? Možete li da ih pretvorite u reči?

– Presuda nije pravosnažna, pa sam još uvek suzdržan u emocijama. Naravno da se radujem što će sin više vremena provoditi sa mnom, a najviše se nadam da će Severina da promeni svoj odnos prema meni na neki način što se tiče zajedničko roditeljstva i da ćemo sinu moći da pružimo mirno i bezbrižno detinjstvo.

Da li to znači da bi vas u budućnosti usrećila slika da vi i Severina idete zajedno sa Aleksandrom u bioskop?

– Mene bi usrećilo to što bi naš sin u tom trenutku bio najsrećnije dete na svetu.

Kako planirate da odgajate sina, koliko vremena imate za njega u odnosu na poslovne obaveze?

– Ja sam u biznisu 25 godina i imam razrađen sistem, nemam toliko obaveza koliko sam imao ranije kada sam gradio taj biznis, tako da sebi mogu da dozvolim da budem slobodan danima i posvetim se deci – inače se ne bih toliko zalagao za pravo da ja budem taj koji će da organizuje život svoje dece.

Pisalo se da vam je smetalo što Severina vodi sina na nastupe. Da li ćete to sada zabraniti?

– Sve što je u neko normalno vreme kada je dete budno, neću praviti problem, ali, kao što znate, već imam presudu kojom se zabranjuje Igoru i Severini Kojić da objavljuju slike deteta na Instagramu i Fejsbuku. Ova fotografija koju je Severina objavila pre neki dan… po sudskoj presudi, kazna za to je oko tri hiljade evra. Sada sam pokrenuo postupak da na bilo koji način eksponira dete od izvođenja na binu do dozvole trećim licima da ih fotografišu. Krajnja instanca za nepoštovanje ovakvih presuda je viđanje deteta u kontrolisanim uslovima.

Da li je protiv vas podignuta krivična prijava za povredu detetovih prava?

– Nemam još uvek informacije, ne znam da li je taj advokat koji preti zaista to podneo. Suština te prijave je da sam ja kriv što sam dete vodio u školu kada Severina nije. Prijava je apsurdna i siguran sam da će da bude odbačena i siguran sam da ću podneti prijavu za lažno prijavljivanje.

Severinin advokat osporava presudu tvrdnjama da je sud uvažio mišljenje socijalne radnice koja dete nije videla dve godine? Da li je to tačno?

– Sve te tačke koje koje je advokat izneo kao manjkavosti su neistinite. Severina i ja smo se na jednom od prethodnih ročišta dogovorili da nema potrebe socijalna radnica da više viđa dete da ga ne traumira to sve. Advokatski tim Severinin koji je novi očigledno nije upućen, a ako jeste onda namerno dovode javnost u zabludi.

Da li ćete tražiti plaćanje alimentacije od 160 evra (1.200 kuna) ?

– Alimentacija kod nas nikada nije bila problem. Sud je obavezan po zakonu da propiše minimalnu alimentaciju jer Sud ne zna imovinsko stanje roditelja. To nije nešto što sam ja tražio, već sud to propisuje – rekao je Milan u intervjuu za Blic.

Hoće li ova presuda uticati i na Igora Kojića, za koga ste već tražili da ima zabranu prolaska vašem sinu?

– Igor Kojić nastavlja da provocira i prilikom poslednjeg našeg susreta, tako da ću morati da preduzmem mere kako se to ne bi dešavalo, naročito u prisustvu mog deteta.

Da li ste čuli Severininu novu pesmu koju je posvetila sinu?

– Jesam.

I kako vam se sviđa?

– Bolje su mi one od ranije.

hellomagazin.rsPrintscreen/Youtube/Instagram

Više o temama: