Milan Popović otkriva svoju stranu priče: Sve je moglo da bude drugačije (video)

Milan Popović i Severina Kojić se već godinama bore za starateljstvo nad sinom Aleksandrom, koji je ovih sedam godina živeo s majkom, dok je oca posećivao. O braku i njihovom odnosu javnost je saznavala iz medija, stvarajući sliku o njihovom odnosu, ali i prema njihovim navodnim željama za odgajanje deteta. Čtava priča dobija potpuno neočekivan obrt kada sud donosi odluku da se dete preda ocu i majci se oduzme starateljstvo…

Ovog četvrtka pevačica je morala da do 20 časova preda dete Milanu, a ubuduće će sina viđati dva puta nedeljno popodne i svaki drugi vikend od subote ujutru do nedelje uveče. Sud je propisao i visinu alimentacije od 160 evra, koliko će Kojićeva morati da plaća Popoviću. Iako je u sudskoj praksi neuobičajeno da starateljstvo pripadne ocu, a ne majci, ova presuda do daljnjeg ostaje na snazi.

Severina skrhana: Sine, oprosti im jer stvarno ne znaju šta čine

Milan Popović je u intervjuu za Blic otkrio i svoju stranu priče, kao i razloge zašto je sud doneo tako neuobičajenu odluku.

Šta je, po vašem mišljenju, bilo ključno da sud donese ovakvu odluku kada je vaš slučaj u pitanju?

– Naše starateljstvo je i dalje zajedničko, po hrvatskom zakonu, jer se slučaj događa u Hrvatskoj, ja imam delimično starateljstvo što se tiče određenih aspekata. Majka će i dalje biti uključena u sve bitne aspekte detetovog života i namera mi je da nastavim sa majkom da usaglašavam sve što je bitno u detetovom životu. Ova presuda nije presedan, u poslednje vreme u Hrvatskoj sve više očeva dobija to što vi zovete starateljstvo, zapravo pravo da dete živi kod oca. To ne znači da je dete oduzeto od majke. Dete jednostavno prelazi da živi kod riditelja koji mu je više posvećen i koji ima više obzira prema svim detetovim potrebama i koji te detetove potrebe u potpunosti zadovoljava.

Mislite li da vi imate više obzira od Severine za detetove potrebe?

– Ne bih voleo da se upoređujem sa majkom našeg deteta. Jednostavno, u poslednje vreme su se izdešavale mnoge stvari koje nisu bile dobre za naše dete i na osnovu tih događaja institucije Republike Hrvatske su odlučile da je presuda koja je donesena u najboljem interesu za dete.

Ova mera suda je privremena, šta sledi? Severina može uložiti žalbu.

– Presuda je privremena ukoliko se Severina bude žalila, ukoliko se ne bude žalila, presuda je konačna. Moja pretpostavka je da će da se žale, iako ne vidim kako misle da obrazloži tu žalbu. Sve te tačke, koje je Severinin advokat izneo, a po kojima je ova presuda manjkava, nisu istinite, a nisu ni dovoljno bitne da bi se ovakva presuda promenila.

Kako komentarišete insinuacije da je hrvatsko sudstvo korumpirano?

– Ja ne mogu da vam pričam o detaljima presude, ali kada biste mogli da je pročitate, kada biste mogli da uđete u spise poslednjih nekoliko godina, shvatili biste da tu je sve očigledno. Zato je govoriti o novcu samo zla namera onog koji gubi.

Mislite da je u redu da dete tako malo vremena provodi sa majkom?

– Ne mogu da pričam o Aleksandru ništa zbog procesa. Mogu jedino da dodam da su način na koji je prezentovan postupak primopredaje deteta i cela priča oko pripreme deteta za prelazak i novonastalu situaciju preuveličani. Dete je sve ove godine redovno predavano iz jedne kuće u drugu. Za njega ovo nije nikakva dramatična situacija jer ne ide u drugu zemlju i nepoznatu porodicu. Jednostavno će dete sada više vremena provoditi u kući oca nego u kući majke.

Da li ste sa majkom svog prvog sina mogli da se dogovorite drugačije?

– Severina je ta koja je naš odnos počela da rešava preko suda, ja sam uvek bio za dogovor. Sve je moglo da bude drugačije. Loš mir je bolji od svakog rata, kako kažu Rusi. Mesta za dogovor je uvek bilo i biće, ali sada su pravila malo drugačija, majka će morati da poštuje ono što je za dobrobit deteta.

Nastavak intervjua možete pročitati na sledećoj strani…

hellomagazin.rsPrintscreen/Youtube/Instagram

Više o temama: