Kum Novaka Đokovića: Preživeo sam težak infarkt a da nisam imao nikakve simptome

Teško je biti velika sportska zvezda, ali je takođe teško biti i saradnik bilo koje velike sportske zvezde, a naročito ako je u pitanju indivudualni sport. Novak Đoković je najbolji sportista sveta, jedan od najvećih tenisera ikada i njegov put ka vrhu je bilo teško pratiti.

Ali, njegov tim u sastavu Marjan Vajda trener, Fil Grič kondicioni trener i Miljan Amanović fizioterapeut je to uspeo i pomogao mu da dosegne najveće visine.

Posle raskida saradnje 2017. godine, ovaj trio je ponovo na okupu i prati našeg asa ka novim istorijskim uspesima.


Ali, koliko je bilo teško pratiti Novaka i živeti njegov život otkriva u ispovesti za Sportski žurnal Miljan Amanović fizioterapeut i kum Noleta (Đoković mu je krstio dete)

Amanović je karijeru najboljeg tenisera sveta, a i odsustvo iz njegovog štaba, najteže proživeo. Morao je sa infarktom da se bori za život.

– Kad smo u maju 2017. prekinuli, lično sam mislio da se više nikada neću vratiti u tenis. Jednostavno sam i fizički i mentalno bio istrošen. Ta moja ideja da se ne vraćam, samo je dobijala na potvrdi. Te 2017, posle prekida, nisam ni razmišljao o nastavku u tenisu. Naravno da ne mogu da kažem da nisam razmišljao o Novaku, jer smo prijatelji i kumovi – kaže Amanović.

Nastavak pročitajte na sledećoj strani….

Hellomagazin.rsSprotski zurnal/TelegradGuliver/Getty/Instagram

Više o temama: