Kendal i Kajli Džener ponovo optužene za krađu!

kendal i kajli džener

Rijaliti zvezde, ali i vrlo uspešne poslovne žene, Kendal i Kajli Džener, napravile su grešku koja će ih koštati milione

Kompanija Klauber Brothers tuži sestre Kendal i Kajli Džener zbog krađe njihovog dizajna čipke donjeg rublja koji je zaštićen autorskim pravima, piše Fox News.

Klauber Brothers, kompanija koja je osnovana u Nemačkoj 1859. godine, pronašla je dizajn svoje čipke na Kajlinim tangama koje se prodaju u njenoj online prodavnici.

Isto tako i na negližeu koji se prodaje u sklopu zajedničkog brenda Kendal + Kajli.

Advokat koji zastupa kommpaniju Klauber Brothers, Skot Alan Barouz rekao je kako su Kendal i Kajli “nanele ozbiljnu štetu njihovom poslovanju”.

– Moji klijenti su porodična kompanija već šest generacija i uvek su cenili i ulagali u svoj kreativni tim i jedinstveni dizajn čipke.

Njenom poslovanju ozbiljno su naštetile kompanije koje proizvode jeftine kopije njihovih originalnih dizajna – rekao je.

Tražiće od sestara Kendal i Kajli Džener celokupnu zaradu

Advokat ove kompanije tvrdi kako će njegovi klijenti od sestara Džener tražiti nadoknadu štete.

– Kad se dizajni Klauber Brothers-a kopiraju bez pristanka, to nanosi štetu kompaniji i kupcima. Jedini put za nadoknadu štete je putem sudske parnice.

– Srećom, zakon o autorskim pravima i sudovi omogućuju kompaniji Klauber Brothers da potraži pomoć zbog ove grozne nepravde i da tako zaštite sebe i svoje kupce – pojasnio je advokat Skot.

Naglasio je kako će njegovi klijenti od sestara zatražiti svu zaradu koju su ostvarile prodajući dva sporna proizvoda.

Predstavnici kompanije Kajli Džener Šop i brenda Kendal + Kajli nisu bili dostupni za komentar. A kako se čini sestre Kendal i Kajli Džener nemaju nameru da povuku iz prodaje sporne proizvode.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Kendall + Kylie (@kendallandkylie) дана

Podsećanja radi, ovo nije prva tužba za plagijat koju su dobile Kendal i Kajli Džener.

Modna kuća “Island Company” je 2015. godine tužila sestre Džener, jer su kopirale njihov prepoznatljiv slogan u promociji svog modnog brenda.

Tako se u tužbi navodi da su sestre Kendal i Kajli Džener kopirale slogan za svoju liniju majica iz 2012. godine koje su kreirale uz pomoć modne linije “PacSun”.

Kendal i Kajli Džener o tužbama za plagijat ne govore javno

“Daj otkaz. Kupi kartu. Nabaci boju. Zaljubi se. Nikad se ne vraćaj”. Ovo je bio prepoznatljiv slogan modnog brenda “Island Company”.

kendal i kajli džener

Njega su, prema tužbi, sestre Džener preinačile u slogan “Napusti sve. Zaljubi se. Nikada se ne vraćaj”.

Ovaj slogan je postao zaštitni znak brenda “Island Company” od 2005. godine, a u tužbi se tražilo da sestre Džener i “PacSun” povuku spornu liniju iz prodaje. Tražena je puna nadoknada nastale štete.

Mali kuriozitet je i činjenica da su sestre navikle na tužbe i da bez pardona nastavljaju da prave iste prekršaje.

Kendal Džener je na primer učestvovala u najvećoj prevari u istoriji muzičkih festivala, za šta je dobila 250.000 dolara. Ona i sestra Kajli tužene su jer su u svojoj modnoj liniji neovlašćeno iskoristile slike repera 2Paca.

Sestre su se izvinile i platile odštetu, a nešto kasnije Kendal je tužila za deset miliona dolara jednu kompaniju koja je neovlašćeno koristila njene slike da bi reklamirala lasersko uklanjanje ožiljaka.

Tako da ni ova tužba i odšteta koju traži gorepomenuta kompanija neće biti posebno težak problem za njih dve.

Sestre Kendal i Kajli Džener vrlo dobro “plivaju” kroz finansije, tako da im tužbe i milioni dolara odštete nisu pretnja.

kendal i kajli džener

hellomagazin.rsGuliver/Getty

Više o temama: