Katarina Vučetić: “Robinzonka“ u ulozi očajne domaćice

Katarina Vučetić: “Robinzonka“ u ulozi očajne domaćice

Autor: | 05/01/2011

0

Jedna od najlepših učesnica rijaliti šou-programa „Survivor“ Katarina Vučetić kaže da joj je boravak na Filipinima pričinio veliko zadovoljstvo i pružio nezaboravno iskustvo. Zgodna brineta pažnju gledalaca privukla je izdržljivošću i snagom tokom najznačajnijih okršaja koje su takmičarima „Survivora“ donosili sigurnost ostanka na pustom ostrvu. Mada joj je snaga dozvoljavala, u igrama za imunitet Katarina nikada nije posezala za grubostima i nefer potezima. Njena odluka da bude deo tima koji se ispravno ponaša zgodnu brinetu doveo je do krajnjeg cilja i mogućnosti da bude jedan od finalista surove borbe „Preživljavanja“ koja se na televiziji „Prva“ prikazuje od utorka do petka od 22 časa.

Iako je poznata kao dama od stila, tokom boravka na Filipinima zgodna brineta nije imala priliku da se doteruje i uživa u omiljenim odevnim kombinacijama. Katarina obožava visoke potpetice, pa bez njih i nakita ne može da zamisli nijedan izlazak. Poznata manekenka i bivša plivačica trenutno nema dečka, a odnos sa njenim saplemenikom Tonijem Zenom opisuje kao krajnje iskren i prijateljski. Ova uvek perfektno stilizovana dama, kada je reč o garderobi, na prvom mestu ističe udobnost, a potom i atraktivnost onoga što nosi.

- Uglavnom nosim samo ono u čemu se dobro osećam. Bitno mi je da mi je garderoba udobna i da sam zadovoljna stajlingom. Kada sam raspolozena, nije retkost da pustim mašti na volju pa ponesem i neke interesante komada. Volim šik suknje i rukavice u svakom obliku i dezenu. Privlače me i šeširi i kape koji moraju da budu savršeno ukomponovani sa vrhunskim cipelama - na početku razgovora za „Hello!“ ističe Katarina Vučetić i dodaje da se ipak najbolje oseća u dobrom džinsu, najobičnijoj beloj majici i sakou.

Sećate li se neke vaše radikalne promene u odevanju?

- Upravo sam za modni editorijal magazina „Hello!“ napravila jednu od najradikalnijih promena kada je reč o mom načinu odevanja. Volim da se predstavim drugačije, naročito kada su u pitanju modne fotografije za prestižne magazine. Slikanje za kampanje i snimanje reklama je nešto sasvim drugo, jer većina stvari isključivo zavisi od fotografa i onoga kako me je on zamislio. Najvažnije mi je da imam poverenje u ljude sa kojima sarađujem, tako da ne brinem kako ću ispasti na fotografijama i u tim prilikama dozvoljavam eksperimentisanje, ali u granicama normale.

Volite li da eksperimentišete sa garderobom i van modne scene?

- Da, obožavam. Često puštam mašti na volju. Ipak, polje na kome najviše volim da eksperimentišem su moje tašne kroz koje iskazujem svu svoju kreativnost.

Kakve su reakcije vaših prijatelja i modnih kritičara na torbe koje dizajnirate?

- Nedavno sam u jednom lokalu upriličila promociju mojih tašni. Bilo je neizmerno simpatično jer je mnogo mojih prijatelja i posetilaca izrazilo želju da se slika sa njima. Kritike su odlične i za mene je najvažnije da i žene i muškarci odlično reaguju na ono što ja kreiram. Radim na tome da uskoro otvorim svoj butik.

Šta vam je bila insiparcija za nastanak vaše prve kolekcije torbi?

- Insipracija su mi bile ženstvenost i glamur. Volim dobre kožne tašne sa detaljima koji su prepoznatljivi, drugačiji i upadljivi. U ovom slučaju to je krzno u kombinaciji sa kožom. Tašne su unikatne, a neke sadrže i poludrago kamenje koje sam donela sa Tajlanda.

Pored torbi, šta vam je još fetiš?

- Mnogo toga: cipele, šeširi, rukavice, dobar kaiš.

Budući da vas krasi visina, posežete li za visokim potpeticama?

- Obožavam visoke potpetice, bez njih i nakita ne bih mogla da zamislim dan.

Kako ste se oblačili kao tinejdžerka?

- Uvek sam bila doterana, čak i onda kada sam se bavila plivanjem. Sve je moralo da bude u tonu, kapa u boji kupaćeg kostima i slično. Pamtim sebe kao malu devojčicu u maminim haljinama i cipelama, kako šetam po kući i pravim se da sam velika.

Smatrate li sebe kupiholičarkom?

- To je pitanje za moju najbolju drugaricu, jer nas dve smo stalno u šopingu. Zaista uživam u tome kao i svaka druga žena, ali nisam rob kupovine. Sve stvari radim u granicama normale. Ne moram po svaku cenu da imam sve najnovije modele i kolekcije koji se pojave na tržištu. Kupujem po osećaju i nosim isključivo ono u čemu se dobro osećam.

Nabrojte mi vaše omiljene šoping centre?

- U Beogradu, to je svakako šoping centar „Ušće“, a kad god mi iskrsne slobodan dan, iskoristim priliku da otputujem do Italije ili Beča gde je dobra kupovina zagarantovana.

Koji vam je omiljen parfem?

- Ljubitelj sam “Chanel” parfema. Imam dva omiljena: broj jedan je nezamenjiv i “Chanel Chance” roze boje, a drugi je „Chanel Coco Mademoiselle“.

Spremate li se dugo pred izlazak?

- Uglavnom ne, važim za dobrog organizatora. Pošto sam svoj život organizovala tako da je prepun obaveza onda sve moram da isplaniram u pet minuta. Retko imam vremena da odvojim sate na sređivanje.

Jeste li pristalica plastične hirurgije i da li ste na sebi nešto korigovali?

- Mislim da žena treba da bude zadovoljna sobom u svakom pogledu. Ako to podrazumeva plastičnu hirurgiju, onda podržavam. Bitno je da smo srećni i ispunjeni.

Koliko vam je u životu lepota pomogla, a koliko odmogla?

- Ne mogu da kažem da mi nije pomogla, svako voli da u društvu ima pozitivno i lepo biće. Bitno je da prepoznate ljude koji vas žele pored sebe isključivo zato što ste lepi i ne vide da osim toga imate još mnogo drugih kvaliteta.

Primećujete li da su žene ljubomorne na vas?

- Ne obraćam pažnju na takve stvari.

Na jednom od plamenskih saveza na Filipinima takmičari su glasali da ste najlepša žena na ostrvu. Trebalo je i vi da glasate, a vi ste pored svih devojaka glasali za sebe.

- Mislim da je svaka žena lepa na svoj način. Fizička lepota je prolazna. Bitno je koliko radite na sebi da biste u potpunosti zračili. Glasovi da sam bila najlepša žena na ostrvu svakako su mi imponovali i hvala mojim saplemenicima koji su glasali za mene. To što sam ja glasala za sebe kriv je Toni Zen. On mi je šapnuo na uvo da se ne glupiram već da glasam za sebe. Tu sam ga poslušala.

Govori se da između vas i Tonija Zena ima nesto više od prijateljstva?

- Da, ima nečega ozbiljnijeg, ja bih odavno bila u Makedoniji ili on u Beogradu. Tonija obožavam, jer je jedna retko fenomenalna osoba i što je najbitnije dobar je čovek.

Tokom učešća u jednoj igri na Filipinima, u žaru borbe spao vam je gornji deo kupaćeg kostima. Reakcija publike bila je više nego pozitivna. Kako ste vi reagovali, da li vam je bilo neprijatno?

- Iskreno jeste, jer to nije način na koji ja želim da gradim karijeru. Desilo se slučajno jer nismo imali sportske kupaće, već obične trougliće koje smo dobili. Kao bivša plivačica vrlo dobro znam šta znači sportski kupaći kostim, ali, nažalost, tu opremu nismo dobili. Važno je da sam imala  podršku svojih prijatelja i porodice u tom trenutku.

Kakvi vas muškarci privlače?

- Sposobni i elokventni. Oni koji imaju svoj stav i znaju sta žele. Šarmantni i, naravno, nežni. Nisam baš skromna.

Da li vam je bitan fizički izgled muškarca?

- Naravno da jeste, ali mi je bitnija energija koju osećam.

Koji odevni detalj može da vas odvuče, a koji da vas privuče na muškarcu?

- Dobar sat i vrhunske cipele mogu da me privuku, a da me odvuče svakako njegov stajling koji sadrži boje koje se ne slažu. Odbojni su mi izgužvani muškarci, to jest oni koji nose izgužvane stvari ili nisu pedantni. Ne volim one koji nemaju stila.

Pamtite li neki simpatičan gest prilikom udvaranja?

- Uglavnom se muškarci plaše da mi priđu, pa to uvek ide mimo mog znanja, preko mojih prijatelja. Tako mi to uvek ispadne simpatično, jer se trude na različite načine.

Jeste li imali neke nepistojne ponude i kako reagujete na neprijatna udvaranja?

- Ne, nikada. Takva udvaranja nikada nisam imala.

Imate li trenutno momka?

- Nemam dečka. Vreme za moju pravu ljubav tek dolazi.

Budući da u ovom modnom editorijalu glumite modernu domaćicu, vidite li sebe zaista u toj ulozi. Kako, prema vašem mišljenju, treba da izgleda i da se ponaša žena modernog doba?

- Prava dama mora da bude svesna svojih kvaliteta i sve što radi treba da radi sa stilom. Potrebno je da bude dama, kako na ulici tako i u kući. Stvorene smo da bi rađale i uživale, samo treba da budemo svesne toga.

Tokom učešča u „Survivoru“ i boravka na Filipinima primetne su bile vaša upornost, borbenost, ali i fer igra. Kakav ste igrač u privatnom životu?

- Hvala na ovim komplimentima. Na Filipinima sam bila onakva kakva sam zaista i u privatnom životu. Uvek vodim računa da sve što radim uradim tako da ne povredim druge i da ne radim nešto što ne bih želela da se meni vrati. Zato me zovu fer igračem.

Imate li neke planove za budućnost?

- Ima ih mnogo. Na prvom mestu za sada je “Survivor” koji je još aktuelan. Strpljiva sam i gradim karijeru korak po korak, fer i pošteno. Planiram da se posvetim svom brendu, otvaranju butika. Želim da uložim što više energije u svoje tašne. Planiram nadgradnju kada je reč o mom obrazovanju, završavam master studije. Biće tu još mnogo iznenađenja.

Budući da Nina Radulović uskoro ide na porodiljsko bolovanje, umesto nje počinjete da vodite emisiju "Eksluziv" na televiziji “Prva”. Jeste li zadovoljni zbog toga?

- Zaista ne želim ništa da komenatrišem na tu temu.

Piše: Jelena Popović

Foto: Dejan Milićević

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti