Jelena i Tihomir Arsić: Život kao igra ispred i iza kamere

Jelena i Tihomir Arsić: Život kao igra ispred i iza kamere

Autor: | 07/04/2011

0


Kada su se pojavili u rijaliti-programu „Parovi“, Jelena i Tihomir Arsić su mnoge iznenadili. Poznati glumac u dosadašnjoj karijeri odavao je utisak ozbiljnog čoveka koji se u ovakvu avanturu nikada ne bi upustio. Odlična finansijska ponuda naterala ga je da razmisli i ubedi suprugu da prihvate da budu deo ove igre. Već tri meseca Tihomir i njegova životna pratilja borave u velelepnoj vili, a svojom spontanošću i duhovitošću osvojili su publiku pa ih mnogi smatraju favoritima za osvajanje glavne nagrade koja se iz dana u dan povećava, a trenutno iznosi tri stotine hiljada evra.

Jelena, poznata balerina, i Tihomir već osamnaest godina ne mogu jedno bez drugog. Imaju dvoje dece, devetogodišnju kćerku Veru i šestogodišnjeg sina Arsenija. Svoju vezu tek su nedavno pred kamerama krunisali brakom. Kažu da su srećna porodica, a kćerke Milica i Lenka, koje Tihomir ima sa bivšom suprugom Biljanom Krstić, u Jeleni su pronašle pravog prijatelja.
Da li se u vašem odnosu nešto promenilo otkako ste u „Parovima“?
Tihomir: Prvih nekoliko nedelja oboje smo imali privid da smo se više zbližili. Međutim, desilo mi se da u pedeset četvrtoj godini nešto naučim od Milice Majstorović, devojke koja ima dvadest jednu godinu. U jednom trenutku mi je rekla da joj njen dečko Nenad, i pored toga što je tu, mnogo nedostaje. Nekoliko dana posle te izjave sam shvatio da i meni, pored dece, ovde najviše nedostaje supruga Jelena. Dvadeset četiri časa dnevno svih ovih meseci koje provodimo zajedno u vili „Parova“ zamenio bih za dva kvalitetna sata sa njom. U ovim mesecima kada smo daleko od spoljnog sveta desilo mi se da sam se po ko zna koji put zaljubio u svoju ženu. Presrećan sam što mi je Bog dao Jelenu. Volim njen temperament, energiju, potrebu za igrom, duhovitost, brzinu. Moja „glupa balerina“ najpametnija je žena na svetu.
Kako podnosite razdvojenost od dece?
Jelena: Nas dvoje ne bismo učestvovali u ovom rijalitiju da sa produkcijom nismo napravili dogovor da možemo da viđamo decu onoliko koliko to ne šteti ovom projektu. Organizatori su bili korektni pa su nam ih doveli za Novu godinu, ne samo nama već i ostalim učesnicima. Bilo je još nekoliko praznika tokom kojih su nas posetili. Naravno da mi je teško i da mi mnogo nedostaju.
Tihomir: Razmaženo je pričati o tome koliko nama deca nedostaju. Pitanje je koliko mi njima nedostajemo, a u retkim trenucima kada ih viđamo primećujem da jedva čekaju da dođemo kući. Moja najstarija kćerka Milica ima dvadeset pet godina, radi kao direktor marketinga i prodaje u jednoj privatnoj firmi. Diplomirala je industrijski dizajn, a mlađa Lenka je treći razred jezičke gimnazije. Devetogodišnju Veru i šestogodišnjeg Arsenija smo nedavno videli i mogu reći da su porasli. Po njima se vidi da im mnogo nedostajemo.
Ko brine o njima dok ste vi u rijalitiju?
Tihomir: O mlađoj deci brinu baka i starije sestre, a o starijim kćerkama njihova majka. Ono čega se jedino bojim je da ću ih po povratku kući razmaziti. Siguran sam da u narednih pet godina ni na jedno od njih neću povisiti ton. Dobra stvar u ovoj razdvojenosti je preuzimanje odgovornosti. Vera je sa svojih devet godina počela da vodi računa o tome da li je Arseniju upasana košulja, da mu nisu gola leđa, da ne stane u baru, radi sa njim zadatke koje ima u predškolskom. Rekao bih da su naša deca shvatila da „koga nema bez njega se može“. Jedini problem je što sin, kada nam dođe ovde u posetu, neće da ode. To su stresovi i možda bi bilo pametnije da ih uopšte ne viđamo, ali onda nas dvoje ne bismo izdržali. Mada, mi smo u ovoj priči najmanje bitni.
Kako se slažete sa Milicom i Lenkom?
Jelena: Njih dve su odrasle devojke, imaju divnu majku i odličnog oca koji o njima vode računa. Da ne funkcionišemo skladno sigurno je da sa Tikom ne bih zasnivala porodicu.
Tihomir: Nisam vikend-tata, ne plaćam alimentaciju, jer svoje kćerke vaspitavam zajedno sa Biljom sa kojom sam u stalnom kontaktu. Za mene među mojih četvoro dece ne postoji razlika. Jedan od uslova da mi i Jelena rađa decu bio je da budem duboko svestan da je ona žena koja će ne samo prihvatiti nego i voleti moje kćerke iz prvog braka. Pravo je bogatstvo što najmlađi Arsenije ima tri sestre.
Da li planirate još dece?
Tihomir: Prekasno je za to. Roditi dete je lako, ali gajiti ga, vaspitavati i školovati najveći je problem. Upravo njihovo školovanje nam je glavni motiv zbog kojeg smo ovde. Takođe je teško u današnje vreme sačuvati decu od raznih provokacija koje vrebaju na ulici. Za Milicu i Lenku sam potpuno siguran, one su velike i prebrodile su dečije bolesti. Obe su stabilne, okrenute su zdravom i čistom životu, a što se Vere i Arsenija tiče na meni i Jeleni je borba da im pružimo alternativu za sva zla koja se nude na ulici.
Zbog čega ste se venčali tek sada, i to pred kamerama rijalitija u kojem učestvujete?
Jelena: Dugo smo pričali o našem venčanju. Kada imaš decu sa nekim sa kim dugo živiš, nema potrebe za papirom. Nas dvoje godinama živimo kao da smo u braku i kada smo već pristali na igru koja se zove rijaliti-šou, prihvatili smo da se igramo do kraja. Pristali smo da se venčamo pred kamerama i taj srećan trenutak podelimo sa svima. Do sada to nismo uradili jer smo čekali da kupimo svoj stan, a, sa druge strane, razmišljali smo da nam to nije ni potrebno jer živimo u vanbračnoj zajednici koja je potpuno identična braku.
Tihomir: Trebalo je da se venčamo 12. maja 2009. godine na Svetog Vasilija, što je ujedno i datum rođenja naše kćerke Vere. Međutim, tada je naš kum Milan - Lane Gutović bio dva meseca na putu. Sada je došao trenutak da to i obavimo i priliku koja nam se ukazala smo iskoristili.
Da li vam smeta što vaš suprug održava kontakt sa bivšom suprugom Biljanom?
Jelena: Znam da će Tika i Bilja uvek biti prijatelji i to mi ne smeta. Ja ne bih ni bila tu gde sam sada da njihov odnos nije dobar. Da oni ne funkcionišu kao normalni ljudi, to ni za koga ne bi bilo dobro i deca bi bila nesrećna, što niko od nas ne želi.
Tihomir: Od žena dobijam više nego što sam zaslužio. Moje četvoro dece imaju divne majke, a ja sam imao pravo da svih ovih godina budem razmažen. Moj nekadašnji brak je mnogima glavna tema, a ja ću reći da sam bolji kao bivši suprug nego što sam bio muž.
Sa Jelenom ste osamnaest godina, a od Biljane ste razvedeni svega deset. Znači li to da ste osam godina održavali paralelnu vezu?
Tihomir: Jedan posao rade matičari, a drugi matematičari. Sa Biljanom sam bio do trenutka kada sam sreo Jelenu i od tada je prošlo skoro osamnaest godina. Javnost je željna afera, ali kod nas to neće naći. Mi nismo ludi, Beograd je mali grad i sve se zna. Neke stvari prestaju kada druge nastaju, a koliko formalno traju nešto je sasvim drugo. Suština svega je da u jednom smrtničkom i grešnom životu koji sam živeo niko neće izaći povređen, a pogotovo ne moja deca niti moja bivša i sadašnja žena.
Šta podrazumevate pod tim da ste živeli grešno?
Tihomir: Kada bih rekao da sam vodio život sveca, slagao bih, a kada bih rekao da trenutno živim životom koji je jako čist u moralnom, etičkom i duhovnom smislu, mnogi mi ne bi poverovali. Neka narod misli šta god hoće. Bavim se javnim poslom i čovek koji se uhvati u to kolo mora da bude svestan da podleže sudu javnosti. Nju ne možeš menjati ni zakonskim normama, ni skupštinskim odlukama, ni intervjuima, ni rijalitijima. Svest običnog čoveka treba okrenuti ka stvarnim problemima koje ima, a to su nemaština, beda, krađa. Ljudi bi trebalo da budu zadovoljniji sobom i svojim životom i tada bi tražili manje krvi na televizijskim ekranima i svađe u rijalitijima, više ljubavi i sloge. Tada bi videli da postoje i bivši partneri koji i posle razvoda nastave da funkcionišu na najlepši mogući način.
Da li vam je ikada zasmetalo to što ste od supruga mlađi sedamnaest godina?
Jelena: Uvek ću se ponašati kao devojčica jer se tako osećam. I Tika je mlad duhom i često je nezreliji od mene. Razlika u godinama se ne primećuje.
Sećate li se vašeg prvog susreta?
Jelena: To ne može da se zaboravi, dogodio se u jednom beogradskom pozorištu. Pamtim ga po tome što sam zapazila Tikine noge koje su prelepo izgledale. Kao balerina morala sam da ih primetim. Kasnije me je osvojio i pričom. Zaljubila sam se na prvi pogled u čoveka koji ume da voli i spreman je na igru.
Planirate li da otputujete negde kada se rijaliti završi?
Jelena: Naša oaza je u Belanovici odakle je Tikina majka i jedva čekamo da tamo odemo sa svom decom.
Tihomir: Hoću sa decom i suprugom da obiđem desetak manastira koji su perjanica pravoslavne duhovnosti, a na našem su tlu. Takođe, ono što je važno, a uradiću to kada izađem odavde, a po dečijoj je želji, počeću borbu da ostavim cigarete.

Intervju: Sandra A. Rilak

Foto: Nemanja Knežević

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti