Ilma Karahmet: Susret sa suprugom je bio subinski, ljubav nas je birala

Ilma Karahmet

Ilma Karahmet za Hello! govori o planovima za budćnost, kako je dobila nadimak “Bosanska Adel”, ali i od koga je dobila najbolji životni savet

Sa kakvim planovima ste zakoračili u mart?

– Najveća želja mi je da imam svoj album i sigurna sam da ću je ispuniti u dogledno vreme. Ušla sam u studio, pripremam pesme. Osim toga, imam nastupe i probe sa bendom, tako da sam ovih dana prilično zauzeta.

Radujete li se dolasku proleća ili vam više prijaju prohladni dani?

– Zima i sneg imaju svoje čari; sve je nekako romantično, a i više vremena provodimo u svojim domovima sa porodicama. Proleće mi je, ipak, draže. Priroda se budi, dani su duži, a i prijatnije je u laganoj odeći.

Od koga je potekao nadimak “Bosanska Adel”, kako vas još oslovljavaju?

– Za to je najzaslužnija moja publika, kojoj se dopalo kako sam otpevala veliki Adelin hit “Hello”. Naravno da mi imponuje kompliment, tim pre što se u vokalnom smislu ugledam na pop zvezde kao što su Adel, Vitni Hjuston i Kristina Agilera.

Fascinantan je podatak da vaša pesma “Ništa tvoje” ima 11 miliona pregleda na „Ju-tjubu“.

– Pregledi su stvarni, pa je uspeh tim veći. Sve što sam postigla rezultat je ogromnog truda i rada, ujedno podstrek da budem još bolja. Moje pesme su čista emocija, svakoj sam u potpunosti dala sebe kako bih što vernije dočarala tu priču i otpevala najbolje što znam.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ILMA KARAHMET (@ilmakarahmet) дана

Kakav je osećaj pevati pred stohiljada ljudi, koliko je bilo na vašem novogodišnjem nastupu u Sarajevu?

– Pevati pred tolikom publikom velika je čast i zadovoljstvo. Osećaj je neopisiv. U trenutku niste svesni šta se dešava, samo vidite masu ljudi koja zajedno sa vama peva, pleše i uživa. Ni velika hladnoća nije nas sprečila da 2020. dočekamo nasmejani i srećni. Moram da kažem da to nije bio moj prvi veliki nastup jer sam u nekoliko navrata predstavljala Bosnu i Hercegovinu na festivalima jezika i kulture u Americi, Nemačkoj, Maroku, Rumuniji…

Po čemu ćete pamtiti učešće u takmičenju “X faktor”?

– Bilo je to predivno iskustvo, koje mi je donelo mnogo uspeha. Postala sam regionalno popularna sa 13 godina, a da toga nisam bila svesna. Kad se osvrnem, ne mogu da verujem s kojom lakoćom sam prolazila kroz to takmičenje koje je, po meni, najbolje koje se pojavilo na našim prostorima. Zadovoljstvo mi je što sam bila tu.

Nastavak priče sa Ilmom Karahmet pročitajte na sledećoj strani..

Eva ČubrovićNemanja Novaković NN Media/Instagram/Ilma Karahmet

Više o temama: