Dragana Kosjerina: Volim iskrene ljude i nemam baš širok krug prijatelja

Korak po korak, Dragana Kosjerina postala je ne samo voditeljka rasne lepote već i novinarka visokih standarda. Otresita, odmerena i vešta u komunikaciji, ova prirodna lepotica ostavlja utisak da vlada svakom situacijom. Od zabavnih emisija, kao što je “Luda noć”, preko Beovizije do jutarnjeg programa RTS – njeno vreme tek dolazi.

Pripremate li se za uskršnje praznike?

– Ako tada ne uzmem odmor, vrlo često se desi da ih provedem radno. Jutarnji program koji vodim ne priznaje praznike. Verovatno će tako biti i ove godine – radiću. Nekada sam mogla čitav taj dan da provedem s porodicom, ali sada svojim najbližima posvetim onaj deo dana kada nisam na poslu. Pogotovo sestri i sestrićima, roditeljima i partneru.

Postoje li uskršnji rituali za koje ste vezani?

– Trudim se da odvojim deo vremena i nastavim tradiciju koja se u mojoj porodici uvek poštovala i negovala na pravi način. Moja starija sestra Aleksandra i ja smo još kao male naučile, uz mamu i baku, da farbamo jaja. To radimo na starinski, nama najdraži način – bojimo ih u lukovini. Tako dobiju onu finu crvenkastu boju, a zdrava su i ako puknu. Šaramo ih biljčicama koje smo sakupile u nekom parku, umotamo u ženske čarape i radujemo se kako su ispala.

Kakve ljude volite u svojoj okolini?

– Volim iskrene ljude i nemam baš širok krug prijatelja. Društvo mi je probrano, a kako sam već duže vreme u vezi sa Bojanom, deo njegovog društva postao je i moj. Oboje smo okruženi vrednim, iskrenim ljudima, posvećenim svom razvoju. Nisu ogorčeni, zluradi. Uglavnom su mi žene prijateljice. Tako su mudre, vredne i svaka je sebi izborila prostor. Cenim one koji su sami pravili korake da bi došli na mesto gde su želeli da budu.

Imate li želju da zasnujete porodicu?

– Pa da, prirodno se nameće. U skladu sa mojim godinama, to su očekivani i priželjkivani događaji. Upoznala sam nekoga ko mi odgovara u svemu, o tome razmišljamo i razgovaramo. Vidim da u bliskoj budućnosti sve ide u tom pravcu.

Baš lepo. Kako biste opisali svog dečka, stomatologa Bojana Perduva?

– Bojan je momak u svemu na mestu. Moram da dam kratak odgovor. U suprotnom, kada bih počela da govorim, ne bih umela da stanem (smeh).

hellomagazin.rsKurirATA Images

Više o temama: