Željko Vasić u borbi za reproduktivno zdravlje žena

zeljko-vasic-promo

Fond Željko Vasić i Fondacija Iskorak sakupili su 588.000 dinara za nabavku modernog ginekološkog aparata koji će je uručen Zdravstvenom centru u Zaječaru 5. septembra na odeljenju službe ginekologije i akušerstva.

Tom prilikom medijima su se obratili Dejan Perić, direktor Fondacije Iskorak, Željko Vasić, ispred Fonda Željko Vasić i dr. Zoran Roško, načelnik službe ginekologije i akušerstva ZCZ.

Fondacija Iskorak i Fond Željko Vasić su u okviru kampanje za za kupovinu histeroskopa za Zdravstveni centar Zaječar prikupili 588.000,00 dinara, koliko iznosi vrednost donacije.

Ovo je drugi put da sam u ovoj zgradi, prvi put sam bio pre skoro 37 godina kad sam se rodio – rekao je Željko Vasić okupljenim novinarima.

Zeljko Vasic

Timočka krajina je po statistici na prvom mestu u Srbiji po broju žena koje oboljevaju od raka grlića materice i nadam se da će se ta statistika prekinuti sad kad klinika ima histeroskop – dodao je Vasić.

Histeroskop je moderan ginekološki aparat koji na efikasan način vodi postavljanju dijagnoze i povećanju pouzdanosti lečenja maligniteta materice i steriliteta.

U Timočkoj krajini, regionu koji je vodeći po broju žena obolelih od raka grlića materice, nijedna zdravstvena ustanova nije posedovala ovaj aparat, tako da su pacijentkinje bile primorane da putuju u udaljene kliničke centre.

Nabavkom histeroskopskog seta stvaraju se uslovi da Zdravstveni centar Zaječar primenjuje ovu dijagnostičku metodu za pacijentkinje iz cele Timočke krajine.

hellomagazin.rsPromo

Više o temama: