Željko Vasić: Moja porodica je platila visoku cenu zbog moje karijere

zeljko-vasic-goran-djukanovic (1)

Željko Vasić će 24. decembra održati koncert u Sava centru, a za “Blic” je otkrio detalj o porodici koja ga podržava i kada je teško.

Vasić priznaje da su visoku cenu bavljenja muzikom platili upravo njegovi najmiliji.

– Muzička doslednost me je koštala mnogo. Moja porodica plaća tu cenu jer podržava da se dostojanstveno bavim svojim pozivom. Moja reputacija nema cenu – kaže Željko.

On je jedan od retkih pevača pop muzike koji su ostali dosledni svojim stavovima i ne koketiraju s turbo folkom, mada priznaje da bi snimio duet s kolegom iz narodnjačke branše ako bi mu se dopala pesma.

Njegovu karijeru obeležio je veliki broj hitova i muzičkih festivala, a sada je rešio da obraduje svoju publiku.

– Želim da podelim svu svoju ljubav i radost s tim finim i pristojnim svetom koji sve ove godine pravi razliku između muzike i jeftine zabave. Želim da im zahvalim na pažnji koju mi posvećuju i da im zahvalim što žive sa mnom moju muziku – kaže Željko za “Blic”.

On smatra da je sve drugačije u odnosu na period kada je prvi put kročio na scenu.

– Razlikuje se muzika! Pa ni ja nisam više isti. Vreme nosi neke nove misli, novu muziku. Ni moja muzika nije više ista. Zrelija je, kvalitetnija, ima težinu – kaže Željko.

Pred koncert u Sava centru, Vasić priznaje da se ponovo odao svom najvećem poruku.

– Ponovo sam propušio. Nažalost… valjda zbog nervoze pred koncert ili mi je to samo opravdanje. Ne znam. U svakom slučaju, planiram za Božić opet da ostavim cigarete. Ne odustajem – kaže Željko.

hellomagazin.rsblic.rsGoran Đukanović

Više o temama: