Zavirite u novi domaći film “Vlažnost” (video)

vlaznost milos timotijevic printscreen

Objavljen je prvi trejler za film “Vlažnost”, debitanstko ostvarenje mladog reditelja Nikole Ljuce, čija se premijera očekuje na proleće sledeće godine.

“Vlažnost” je moderna priča koja prati mladog i uspešnog menadžera, koga igra Miloš Timotijević, čiji život dobija neočekivani obrt kada njegova devojka (Tamara Krcunović) iznenada nestane, što on pokušava da sakrije od svih i nastavi sa normalnim životom.

Razvoj projekta “Vlažnost” započet je u februaru 2011. godine na Berlinale Script Station – platformi za razvoj scenarija Berlinskog filmskog festivala. Posle Berlina, kao jedan od 12 iz čitavog sveta, projekat je podržan od strane Hubert Bals fonda za razvoj i uvršćen u Boost program razvoja scenarija, a zatim sa velikim uspehom predstavljen na marketima festivala u Sarajevu i Roterdamu, gde je osvojio prestižne nagrade za razvoj filmskog scenarija.

Film, koji je sniman prošle godine, dobio je i podršku Eurimaža – fonda Saveta Evrope za podršku kinematografiji. Produkciju potpisuje “Dart Film” iz Beograda, uz podršku Cinnamon, a ceo projekat će biti realizovan kao koprodukcija Srbije i Holandije.

Pored Timotijevića i Tamare Krcunović, igraju i Slaven Došlo, Dragan Bakema, Katarina Marković, Jasna Ornela Beri, Feđa Stojanović, Marija Krakman, Vanja Ejdus, Jelena Stupljanin, Vladimir Aleksić, Milan Marić, Borka Tomović, Milena Živanović, Biljana Keskenović, Tanja Petrović, Slaviša čurović, Milutin Petrović, Milica Majkić i drugi.

agencijeprintscreen

Više o temama: