Vesna de Vinča: Veliki sam protivnik brendova

vesna-de-vinca

Gorana Bregovića već decenijama bije glas da je stipsa, ali Vesna de Vinča tvrdi da to nije istina, i to iz sopstvenog iskustva.

– Taj imidž koji se Bregoviću vuče već decenijama je zaista netačan. Kad god sam bila u njegovom društvu, on je bio kavaljer. On ume vešto da manipuliše svojim parama, ali nije stipsa –  rekla je predsednica kompanije Mis Ju u jednoj televizijkoj emisiji  čija je tema bila potrošačko društvo.

Ujedno, Vesna de Vinča je otkrila i da malo troši, kao i da je krzna, luksuz i brendovi ne zanimaju.

– Dobro je što je krzno omraženo na Zapadu. Poslednji put sam nosila vizonsku bundu u Londonu pre 20 godina. Ušla sam u salu u toj bundi i čula zvižduke. Odmah sam skinula bundu i sela na nju. Nikada je više nisam obukla. Žene koje stavljaju na sebe brendiranu garderobu imaju kompleks niže vrednosti jer misle da će ih drugi više poštovati i voleti. Najveća bolest civilizacije je nedostatak smisla. Ako hoćemo da budemo zdravi, treba da što više činimo, a sve manje da kupujemo. Mene mogu da obraduju samo sitni pokloni, kao što je neka dobra knjiga. Veliki sam protivnik konzumerizma i brendova. Svi smo jedinstveni i treba da sami budemo brend – kaže ona.

svet.rsHello!

Više o temama: