Vesna de Vinča: Porodični problemi po povratku iz Dubaija

DSC_3223

Posle jednomesečnog boravka u Australiji i Singapuru, poznata novinarka i direktorka kompanije „Mis Srbija“ Vesna de Vinča boravila je u Dubaiju, gde su tokom pet dana boravka posetile „Sajam knjiga“, da bi sa tamošnjim izdavačima razgovarala o prevođenju i promociji njene nove knjige „Nelson Mandela – poslednja poruka“ u ovoj zemlji. Društvo joj je pravila aktuelna mis Srbije Milica Vukliš, a poznata dama srpske javne scene nije krila oduševljenje posetom ovoj egzotičnoj zemlji. Mladi istoričar koga je upoznala otkrio joj je značenje reči Dubai.
– Tokom krstarenja zalivom sa najlepšim hotelom na svetu “Rojal miraž“, sa pogledom na čuvenu bajkovitu “Palmu”, gde je nekada bila luka za ribarske čamce i brodove koji su plovili između Arabije i Indije, saznala sam da „Dubai“ na staroarapskom znači čamac.
Po povratku sa uzbudljivog putovanja u Emirate Vesna se oneraspoložila jer njena majka ima zdravstveni problem.
– Moja mama Tatijana Jugović, moj veliki uzor i žena koja u osamdesetim godinama ima bolje pamćenje od cele porodice, dobila je jake bolove u desnoj nozi, pa se sada brat i ja staramo o njoj. Svaka njena bol kao da je moja – kaže De Vinča, koju početkom aprila očekuje novo putovanje u Pariz, gde će se na „Evropskom festivalu nezavisnih produkcija“, osmu godinu zaredom, naći u ulozi žirija.

Piše: Deana Đukić, Life Content

Više o temama: