Vesna de Vinča: Moja agencija vodi devojke u svet, drugi ih vode na uličicu

vesna-de-vinca

Pola godine nakon što je na njen splav bačena bomba, vlasnica agencije “Mis Ju” Vesna de Vinča i dalje ne živi spokojno, jer su se pretnje nastavile. Ona je otkrila da i dalje dobija preteće SMS-ove, koje prosleđuje policiji.

Dobijam pretnje od čoveka sa splava sa kojim se sukobim oko godinu dana. Reč je o pretnjama putem SMS-ova. Dva, tri puta se javio. Na takve poruke ne reagujem. Svaku pošaljem policiji – otkrila je Vesna i ponovila da očekuje od nadležnih organa da zatvore splav koji radi kao noćni klub, jer, prema njenim rečima, nema dozvolu za tako nešto.

Imam puno pravo da živim svom splavu, kao što to činim punih osam godina. Taj splav je i moj, i papiri to pokazuju, dok ih druga strana nema. Oni moraju da se sele, dobili su zahtev – tvrdi vlasnica agencije “Mis Ju” i dodaje da i dalje oseća da joj je život ugrožen, ali da hrabro nastavlja dalje.

Međutim, problem Vesna nema samo sa vlasnicima susednog splava, već i sa pojedinim javnim ličnostima koje njenu agenciju povezuju sa prostitucijom. Jedna od onih koji je optužio Vesnu da podvodi misice je i striper Dejan Nestorović, koga je Vesna de Vinča tužila za klevete, ali je odlučila da ga ipak ne goni sudskim putem.

Tužbu sam povukla. Sudski postupak je prekinut dogovorom između Dejana i mene. On se meni javljao pismenim putem, izvinjavao se, pa sam rešila da mu oprostim. To što je izjavljivao je stvarno bilo bez veze – otkrila je Vesna.

Često po medijima možemo da vidimo razne izbore za mis, koji se organizuju po većim i manjim mestima u našoj zemlji, pa smo upitali Vesnu da li takve manifestacije degradiraju izbor za “Mis Srbije”.

Naravno da degradiraju. Skoro sam gledala katalog izbora za mis nekog jezera i na poslednjoj strani videla kako neka od finalistkinja sedi u krilu organizatoru – kaže Vesna, ne skrivajući zabrinutost što mediji daju prostora takvim događajima.

To je zaista strašno i mediji ne bi trebalo da popularizuju takve manifestacije. Moja agencija devojke vodi u svet. Mi imamo licence, a ovi drugi idu u suprotnom pravcu. Vode ih na uličicu – direktna je bila Vesna.

Kako domaću javnost posebno intrigira njeno druženje sa muzičkom legendom Goranom Bregovićem, zanimalo nas je šta to Vesnu najviše oduševljava kod ovog vrsnog umetnika.

Moram da vam priznam, Gorana obožavam, i to zato što je redak mudrac na ovim prostorima. Ja se vodim njegovom parolom: “Pišite šta god hoćete, samo da je što veća slika”. On je davno prevazišao neke nevidljive prepreke i ušao u neku frekvenciju koja je nepovrediva. Zaista ga mnogo volim i poštujem i krivo mi je što se ne viđamo često – napomenula je Vesna.

alo.rsHello!

Više o temama: