Uspešno se izborila sa depresijom: Ana Sofrenović kaže da joj je drago što nije izgubila dete u sebi

Ana Sofrenović se godinama borila sa teškim životnim iskušenjem koje ju je zadesilo nakon razvoda od kolege Dragana Mićanovića, sa kojim ima dve ćerke, Ivu i Lenu.

Ana je, naime, nakon razvoda upala u depresiju sa kojom se borila nekoliko godina i to je ostavilo traga na njoj, ali kaže da su je teški momenti samo ojačali.

U životu sam se najviše borila za stvari u koje sam verovala kao što su iskrenost, snaga, autentičnost, tačnost, otkriće novog. Nisam uvek bila uspešna u tome, ali borba i nije da uvek uspete. Život je sastavljen i od lepih i od ružnih trenutaka. Da nema teških, ne bih znala da je to život. Jedna od težih faza je bila depresija. Još sam tu, tako da mora da sam izašla jača. Prošla sam dobar dril, osnažila sam i dosta sazrela. Imalo je puno veze sa sazrevanjem i ne mislim na godine, mislim na to da životne faze ne teku uvek sa godinama – kaže popularna glumica.

Ana Sofrenović: Ovo je plodno tlo za talente

Ona priznaje da joj je drago što je uspela da se izbori i da i dan-danas ima osmeh na licu.

Drago mi je što nisam izgubila osmeh i čar igre. I to neko dete u sebi – kaže Ana.

A da nije izgubila dete u sebi, jasno je već na prvi pogled, osmeh je uvek prisutan. Međutim, kada su u pitanju ćerke Iva i Lena, ume da bude i stroga.

Zavisi koje su teme u pitanju, umem ja da budem dosta stroža od Dragana. Bilo je raznih faza, u principu, znam da smo se oboje trudili da ih pustimo i da ih ne štitimo od svega. Moraju da uče na svojim greškama. Čuvamo ih da budu u granicama bezbednog, ali ja sam dete koje je bilo štićeno od svega, a u današnje vreme ključno je da decu pustim da stiču iskustvo. Kada detetu nešto dozvolite, dajete mu poverenje i deca se drugačije snalaze – kaže Ana Sofrenović, a piše “Blic”.

Ana Sofrenović: Pred kćerkama se ne pretvaram da sam nepogrešiva

 

O tome da li su ćerke dvoje glumaca svesne da su im roditelji poznate ličnosti, Ana kaže:

Drugi ih više posmatraju i drugačije ih posmatraju. Vrlo često misle da su privilegovane. Koliko god im donosi prednosti, toliko im donosi i otežavajuće okolnosti. Ponosne su na to što radimo, ali ima momenata kada nas pitaju: “Što niste kao svi normalni roditelji? Ne možemo da se nosimo više sa tim pričama” – završava glumica.

hellomagazin.rsBlicHello!/Mirko Tabašević

Više o temama: