Svadbena torta biće sačuvana za krštenje prvog deteta kraljevskog para

Posle venčanja zavladala je prava pomama za svadbenom tortom koju je napravila čuvena poslastičatka Fiona Cairn. Mnogi su se ponadali da će ostatke torte moći kupiti preko eBay-a, ali su iz Bakingemske palate poručili da će se prvi sprat torte konzervirati i poslužiti na krštenju prvog deteta kraljevskog para.
Velelepnu tortu od osam spratova, ukrašenu sa 900 sitnih dekoracija, Fiona Cairn je sa svojim timom radila pet nedelja. Uoči venčanja, njenu poslastičarnicu u Londonu opsedali su znatiželjnici u nadi da će moći da vide svadbenu tortu i rezervišu ostatke kao uspomenu na venčanje kraljevskog para.

Pojavila se i informacija da će komadići ove poslastice moći da se kupe preko eBay-a. Međutim, iz Bakingemske palate su poručili da će torta biti poslužena samo zvanicama, a da će se njen prvi sprat čuvati dok na engleski dvor ne stigne prinova.

Čuvenu poslastičarku, čiji dezerti se prodaju u ekskluzivnom londonskim robnim kućama Harods i Selfridž, kraljvska porodica angažovala je još u februaru. Kejt je izrazila želju da na venčanju gostima posluži voćnu tortu na kojoj će poruke ljubavi biti ispisane pomoću poslastičarskih cvetova, od kojih svaki nešto simbolizuje.

Hrastovo lišće – snaga, izdržljivost                                                             

Mirta – ljubav

Bršljan – bračna sloga

Đurđevak – slast , poniznost

Vres – ostvarivanje želja

Cvet jabuke – sreća

Ruža (bela ) – nacionalni simbol Engleske, sreća , ljubav

Narcis – nacionalni simbol Velsa

Detelina – nacionalni simbol Irske

Čičak– nacionalni simbol Škotske

Izvor: zena.blic.rs

Više o temama: