Suze zbog Esme: Prijatelji i kolege ispratili legendu romske muzike (foto)

esma-redzepova-2

Makedonska pevačica, kraljica romske muzike Esma Redžepova biće sahranjena danas u Makedoniji na gradskom groblju Butel. Esma je preminula 11. decembra u Skoplju u 73. godini, posle kraće i teške bolesti.

Brojne kolege i prijatelji oprostili su se od Esme putem društvenih mreža, a predsednik Makedonije Đorđe Ivanov, prijatelji i kolege upisali su se u knjigu žalosti i odali poslednju počast kraljici romske muzike.

A photo posted by Makedonci.ch (@makedonci.ch) on

Komemoracija je održana u 11 časova u Skoplju, a sahrana dva sata kasnije na gradskom groblju Butel.

A photo posted by Telegraf.mk (@telegrafmk) on

Gradonačelnik Skoplja Koce Trajanovski i ministar kulture Elizabeta Kančevska-Milevska održali su govor u čast preminule Esme Redžepove.

Esma Redžepova Teodosijevska nazvana je kraljica romske muzike i po izvođenju te muzike je bila poznata u svetskim razmerama, a od 2013. nosila je i titulu nacionanog umetnika Makedonije.

Pevačica, koja je bila popularna na balkanskom prostoru, tokom života je odgajila 47 dece i učestvovala u brojnim humanitarnim akcijama.

Tokom karijere duge 55 godina učestvovala je na vrhunskim svetskim muzičim festivalima i manfestacijama. Esma je, kako se ističe, bila pravi muzički ambasador u svetu.

A photo posted by Mislav Jukić (@mislav_jukic) on

hellomagazin.rsKurirarhiva Hello!

Više o temama: