Snežana Savić: Ne volim kada vidim svoje ispisnice koje su razularene i neodmerene

Naša proslavljena glumica Snežana Savić našla se u ulozi manekenke tokom Beogradske nedelje mode, kada je ponela kreaciju na humanitarnoj reviji posvećenoj ženama.

Mnogi kažu da ste se odlično snašli u ulozi manekenke…

– Ja sam odglumila manekenku i čini mi se da je to bilo dobro. Nije to ništa problematično i teško.

Čini se da vam sve ide od ruke. U čemu se u životu, ipak, ne snalazite?

– Svima nama koji smo na sceni toliko godina potrebno je da imamo zadatak i da ga ispunimo. Ne postoji lik koji ja ne bih mogla da donesem, da to bude sugestivno i da publika poveruje u to što glumim. Ništa mi nije teško. Privatno mi takođe ništa nije teško, osoba sam koja voli da se oblikuje u razne Snežane. Sve sam to pomalo ja. Volim da sam opuštena, ali retko sam opuštena u javnosti. Uglavnom sam opuštena kod kuće i sa svojim bližnjima koji me dobro poznaju. A oni koji me malo poznaju, to im je čudno jer dosta delujem suzdržano, ozbiljno i hladno. Ja sam sve drugo samo ne hladna. Veoma sam emotivna.

Zašto važi da ste suzdržani i rezervisani?

– Kad god bih se pojavila javno, ja sam iz poštovanja prema publici želela da ostavim utisak ozbiljnosti, odmerenosti i korektnosti. Uvek sam se čuvala naglih i prejakih reakcija, pokreta i ishitrenosti, a to je delovalo kao suzdržanost koja se svodila pod hladnoću.

Često čujete komentare da se godinama ne menjate…

– Hvala vam. Mislim da se menjam, ali dobro je da još uvek ličim na sebe iz mlađih dana. Ja se trudim da iz sebe izvučem što je moguće bolje u smislu izgleda i frizure. Čovek nije uvek raspoložen, a neraspoloženje se vidi na licu. Trudim se da ispratim godine na način na koji je najprimereniji i da se ne ponašam van toga, mislim da to nije nimalo ukusno. Ne volim kada vidim svoje ispisnice koje su razularene i neodmerene i u rečenicama koje izgovaraju i u postupcima. Vreme i zrelost treba da nosi dozu odmerenosti, to treba da bude varijanta koja je finija.

Šta to niste znali sa 30 godina, a sada ste naučili?

– Ima momenata kada bih nešto uradila pametnije ili drugačije. Bila bih racionalnija. Čovek se rađa sa viškom emocija i senzibiliteta, i to je normalno. Previše sam u životu išla srcem i previše sam platila. Ne žalim se, dosta sam jaka. Bog me je pogledao što se zdravlja tiče. Naopako bi bilo da mi je sve divno. Bilo bi dosadno da smo svi pametni.

Snežana Savić proslavila 64 rođendan: Previše sam u životu išla srcem i previše sam platila

Danas je u trendu estetska hirurgija. Da li biste vi pribegli njenim čarima?

– Ja dosad ništa na sebi nisam radila, što se i vidi. Nemam ništa protiv da neko to radi ako voli. Meni se čini da je to Sizifov posao, guraš kamen koji se posle vraća i ti ga ponovo guraš, a on se vraća. To mi je glupo, da činim stvari koje do kraja nisu učinjene. To je trenutna stvar, ali mislim da tu bitku nije dobio. Samo vam se u tom trenutku čini da ste pobedili starenje, ali… Inercija može da postane opasna. Priroda je veće i više. Treba sebe i sa godinama da prihvatimo kakvi jesmo. I svi smo prošli kroz periode kada smo bili nestašni, mladi, činili greške i bili ludi, drski, bezobrazni.

Snežana Savić: Uvek mi je bilo neugodno kad sam snimala lascivne scene

Foto Jelena Jovanov

A jeste li vi činili greške?

– Jesam, kako nisam?! Pa, svaki čovek ih čini. Ali, mudrost je u tome da se prihvati starenje kao prirodan proces, da se živi s tim. To nije prijatno, pogotovu lepoj ženi, da vidi kako lepota dobija druge obrise, da dobija bore i da joj se lice opusti. Ali, nema lepše pegle od ljubavi, ispunjenosti, sreće i kiseonika. Ja odem na Vlasinsko jezero, šetam i vratim se u Beograd a svi mi kažu: „Ti si radila nešto“! Ne, kiseonik, lice se digne od kiseonika i izgleda fantastično. To je sve.

hellomagazin.rsBlicPulsAntonio Ahel/ATAImages/helo arhiva

Više o temama: