Sećanja ne blede: Tri godine bez Marinka Madžgalja (video)

Glumac, pevač, šoumen, čovek koji je plenio svojim šarmom, osmehom, dečačkom razigranošću i optimizmom, izgubio je najtežu bitku, onu za život, preminuvši pre tri godine, na današnji dan – 26. marta.

Ipak, njegove reči, izgovoreni i otpevani stihovi i dalje žive, što kroz vanvremenski prostor interneta, ali i kroz mnogobrojne intervjue njegovih prijatelja, poznanika, kroz razgovore svih ostalih ljudi koji su ga videvši ga na malim ekranima prisvojili kao nekog svog.

 

Njegova porodica je ovog tužnog datuma objavila čitulju sa samo par reči koje su moćno oslikale njihova osećanja: “Voli te, tuguje i ne zaboravlja”, piše.

Marinko je tog 26. marta preminuo od posledica raka pankreasa. Za opaku bolest saznao je prekasno te je jedne večeri prevezen u KBC “Bežanijska kosa”. Tamo mu je dijagnostikovan karcinom i jedan period proveo je u bolnici na lečenju.

 

Marinko je sahranjen 29. marta na Novom bežanijskom groblju uz zvuke pesama “Jedan dan života”, “Mama Huanita”, “Bolujem ja”, “Tiho noći”, “Na te mislim”, “Što se bore misli moje”.

 

Rečima: “Biti najveći kada je nateže, to mogu samo najbolji” prijatelj je Marinka ispratio u večnu kuću.

Iza sebe je glumac ostavio ćerku Saru koju je dobio dok je bio u braku sa glumicom Dubravkom Mijatović.

 

hellomagazin.rs/m.g.blicBoško Karanović/Printscreen/Youtube

Više o temama: