Sara Barton: Venčanica zaista oslikava karakter Kejt Midlton

Modni svet je bio prilično začuđen odlukom kreatorke Sare Barton da ne progovori ni reč o tome kako je nastala sada već čuvena venčanica Kejt Midlton. Iako je odbila da odgovara na pitanja novinara na Met Gala koji je održan u čast Aleksandra Mek Kvina gde se pojavila u haljini koja je neodoljivo podsećala na one koje je nosila Kejt, na otvaranju radnje u Saksu je ipak pristala da kaže nekoliko rečenica o tome kako je uživala u radu sa Kejt i tajnovitosti koju je morala da poštuje.

Prema priči Bartonove, princeza je jedna od najprijatnijih osoba koju je ikada upoznala. Nije bila zahtevna za saradnju, ali nije ona izabrala kuću Aleksandra Mek Kvina da izradi venčanicu. Naime, Bartonovu su pozvali iz kraljevske palate da je angažuju za ovaj zadatak. Ipak, princeza je ravnopravno sa Sarom osmislila izgled venčanice i haljine koju je nosila na prijemu.

– Venčanica zaista oslikava njen karakter – kazala je kreativna direktorka modne kuće Aleksandar Mek Kvin. Ona je dodala da su i članovi Kejtine porodice koje je upoznala “veoma prijatni i čvrsto stoje na zemlji”.
Kazala je i da ju je veoma zabavilo nagađanje ko radi na venčanici, kao i skrivanje: sve dok se nije razotkrila kada je dan pred venčanje dolazila kod princeze na poslednju probu u Goring Hotel: “sakrila” se ispod krznene kapuljače koja je bila iz poslednje kolekcije modne kuće Aleksandar Mek Kvin, pa su svi shvatili o čemu se radi.
Inače, potražnja za venčanicom i haljinom za prijem koje je nosila princeza ne prestaje: samo šest sati posle venčanja u Kini ste mogli da nabavite kopiju, a jedna Kineskinja je samo 36 sati posle svadbe Kejt i Vilijama rekla sudbonosno “Da” u približnoj verziji dotične venčanice, mladoženja je nosio kopiju prinčeve uniforme, da bude u skladu.
Američka kompanija “Faviana” koja je poznata po kopijama haljina koje viđamo na dodeli Oskara i sličnim manifestacijama u ponudi ima ne samo venčanicu, već i haljinu koju je Pipa Midlton, mladina sestra, nosila kao deveruša i haljine mlade i njene sestre sa prijema posle venčanja.

Više o temama: