Prvo srpsko kraljevsko venčanje privuklo pažnju stranih medija: Britanci očarani Filipom i Danicom

U Sabornoj crkvi u Beogradu juče su se venčali princ Filip Karađorđević i princeza Danica Marinković, a prvo srpsko kraljevsko venčanje posle punih 95 godina privuklo je veliku pažnju britanskih medija.

Tako je glavna vest na portalu Dejli mejla danas upravo svečana ceremonija stupanja u brak koju je obavio patrijarh srpski Irinej, a ostrvljanima su posebnu pažnju privukle krune koje su mladenci nosili tokom crkvenog obreda.

Tekst pod naslovom “Mlada i mladoženja su nosili identične krune! Srpski princ Filip se oženio na raskošnoj crkvenoj ceremoniji” donosi desetine slika i video snimaka sa kraljevskog veselja, praćene komplimentima za stajling mladenaca.

– Princ Filip oženio se verenicom Danicom Marinković na velikoj ceremoniji u subotu u prestonici Srbije. Danica (30) sve je ostavila bez daha u elegantnoj venčanici bleštavih rukava i dugačkog šlepa. Par je, okupan ružama po izlasku iz crkve, izgledao presrećno, a među zvanicama bili su i španska kraljica Sofija i švedska princeza Viktorija – samo je deo teksta u Dejli mejlu koji prati brojne slike iz Saborne crkve i sa prijema u Belom dvoru.

Podsetimo, pošto su se venčali pred Bogom, razmenili burme i izgovorili sudbonosno “da”, princ i princeza ponovili su svoja obećanja i pred roditeljima i brojnim svatovima, potvrdivši da se nisu nikom drugom obećali i da pripadaju samo jedno drugom.

hellomagazin.rsespresoAntonio Ahel/ATAImages

Više o temama: