Princeza od Monaka u venčanici sa 40.000 kristala (Foto)

U kapeli pod vedrim nebom, u predvorju prinčevske palate, Albert Drugi i Šarlin Vitstok, sada Grimaldi, u subotu su i pred bogom rekli „da“. Monako je tako i definitivno dobio novu princezu. Venčanica iz salona Đorđa Armanija bila je baš onakva kakva priliči jednoj princezi. Od belog satena i svile, dugačku čak dvadeset metara, krasilo ju je 40.000 kristala „Svarovskog“. Za izradu venčanice trebalo je dve i po hiljade sati rada, 50 metara satena i 80 metara svile, kilometri konca… Samo je u veo bilo ušiveno 20 metara svile.
Šarlin je zakoračila na naročit tepih, napravljen u Tajlandu, u crveno-belim bojama Monaka, čijih će 2.000 kvadrata posle biti isečeni u komade i prodati u humanitarne svrhe. U unutrašnjem dvorištu, putpuno obnovljenom za venčanje, svi su s nestrpljenjem čekali istorijski trenutak.
Osmeh na licima mladenaca, koji su blistali sve vreme, dali su naročit ton romantičnom događaju. Ceo Monako stao je za tih sat i po, prateći preko ekrana intronizaciju svoje nove princeze, s kojim su se već odavno saživeli i prihvatili je kao svoju.
Šarlin Grimaldi u Kneževini živi već poslednjih pet godina i odavno je, i bez ceremonije venčanja, ušla u srca podanika. Albert i ona su se prvi put sreli 2000, a zatim i 2001. godine, kada joj je princ, kao pobednici plivačkog takmičenja, predao medalju. Ona mu je učtivo 2005. godine uputila saučešće povodom smrti oca, nastavili su da se viđaju, a prvi put su se zvanično zajedno pojavili godinu dana kasnije, na otvaranju Zimskih olimpijskih igara u Torinu, od kada se praktično više nisu razdvajali. Verili su se prošle godine, a sada, konačno, i venčali.

Izvor: Novosti.rs

Više o temama: