Održana prva dodela “Brava Casa Design Awards”

Bravacasa Vladimir Stanojevic i Nina Lecic

Nakon osam godina uspešnog poslovanja licencnog izdanja italijanskog magazina „Brava Casa“ na našem tržištu, u saradnji sa kompanijom „Gorenje“ ustanovljena je dodela nagrada „Brava Casa Design Awards“ koja je večeras prvi put održana u Muzeju jugoslovenske kinoteke. U prijatnom ambijentu gosti su se okupili u ranim večernjim časovima i najpre uživali u prigodnim hitovima pop muzike i odličnom posluženju, ali i u izloženim ekponatima.

Bravacasa Tanja Maric

Kada se atmosfera zagrejala počela je dodela nagrada koju je vodio trenutno najpopularniji voditeljski par – Nina Radulović – Lečić i Vlada Stanojević. Lepa voditeljka za tu priliku odenula je prelepu crvenu haljinu Igora Todorovića.

Brava Casa Žiri

Gostima su se najpre obratili urednica časopisa Tatjana Marić i mladi arhitekta Aleksandar Popović koji je dizajnirao statuetu za pobednike. Žiri su činili arhitekte prof. Brana Mitrović, Maja Vidaković – Lalić, Miroslav Petrović i Aleksandar Bauer, kao i Nevena Petrović ispred kompanije „Gorenje“.

Brava Casa dodela nagrada

Oni su imali težak zadatak ispred sebe, a u oštroj konkurenciji priznanja su poneli: arhitekta Aleksandar Lartai i „Studio Synthesis Quatro“ u kategoriji stanova do četrdeset i pet kvadrata, u kategoriji stanova do sto kvadrata nagrađeni su Andreja i Saša Buđevac dok je sponzor ove kategorije kompanija „Daikin“.

Brava Casa dodela nagrada 1

Brava Casa dodela nagrada 2

Kada su u pitanju stanovi od preko stotinu kvadrata najboljim je proglašen rad Aleksandra Šavkina, a za najbolji poslovni prostor proglašen je „Radni atelje studija S“ koji je rad arhitekata Dragane Stevanović i Olivera Stankovića.

Brava Casa dodela nagrada 3

U kategoriji „Horeca“ u koji spadaju enterijeri ugostiteljskih objekata, najboljim je proglašen „Dukley Beach Lounge“ iz Budve za koji je bio zadužen tim „Fluid Arhitekture“ iz Beograda.

Brava Casa dodela nagrada 5

Brava Casa dodela nagrada 4

Nakon svečane dodele prisutni su uživali u koktelu, akustičnim izvedbama Nemanje Nikolića, Mladena Drenića i Sanje Ugrčić, uz slatke i slane zalogaje iz radionice “Tintolino Family”, vina Vinarije Aleksić i Jegermajsteru. Zainteresovani su imali mogućnost da u društvu vodiča obiđu Muzej jugoslovenske kinoteke.

B7635

B7643

Kako je Color Press Grupa postala zvanični medijski pokrovitelj Humanitarne Fondacije “Novi Beograd” gosti su imali priliku da doniraju novac namenjen deci i odraslima kojima je potrebna hitna medicinska intervencija.

B7650

B7646

Pored zvanica iz sveta dizajna i arhitekture dodela BCDA nagrada privukla je i mnoge poznate ličnosti kao što su: Aleksandar Timofejev, Milica Milša i Žarko Jokanović, Aleksandar Đikić, Dragana Ćosić, Jasmina Sanader, Goga Grubješić, Anita Lazić, Duška Jovanić, Saša Milojković i mnogi drugi.

B7517

B7512

Generalni pokrovitelj “Brava Casa Design Awards” je kompanija Gorenje, partner konferencije bila je “Galerija podova”, dok su pokrovitelji bili i Daikin”, “Ford” i “Jägermeister”.

B7508

B7505

B7490

B7357

B7352

B7481

B7452

B7448

Aleksandar Timofejev i Robert Coban

B7349

B7416

B7405

B7376

B7371

B7655

B7524

Brava Casa Dodela nagrada  (5)

Brava Casa Dodela nagrada  (4)

Brava Casa Dodela nagrada  (3)

Brava Casa Dodela nagrada  (2)

Brava Casa Dodela nagrada  (1)

Gorenje  (1)

Gorenje  (2)

Brava casa

Piše: Ivana Nikolić, Life Content
Foto: Boško Karanović, Life Content

Više o temama: