Nivea proizvodi za negu lica: Nova pakovanja za održivu budućnost!

NIVEA_Moisturizing_Day Care

Održivi razvoj, kao bitan koncept 21. veka, zauzima sve značajnije mesto u savremenom društvu. NIVEA je društveno i ekološki odgovoran brend koji konstantno radi na unapređenju svojih proizvoda, čime čuva okolinu i brine o generacijama koje dolaze.

NIVEA proizvodi za negu lica – od sada u novom pakovanju! Savremeni dizajn u potpunosti je u skladu sa principima održivog razvoja, doprinosi jedinstvenom izgledu NIVEA proizvoda i njihovom lakšem prepoznavanju.

NIVEA_Q10plus_Day_Care_SPF30

Novi, moderan dizajn ujedno je i odraz NIVEA vrednosti i predstavlja svojevrstan spoj klasike i savremenih trendova. Dizajn okruglih teglica sa ravnim poklopcem inspirisan je legendarnom NIVEA plavom kremom, a svi poklopci imaju blago istaknuti, prepoznatljivi NIVEA logo. Osim promene dizajna, NIVEA se posvetila i unapređenju tehnologije izrade samih pakovanja, što značajno doprinosi zaštiti životne sredine. Nove teglice napravljene su od visoko kvalitetne PET i polipropen plastike, koja emituje manju količinu ugljen dioksida u odnosu na staklena pakovanja.

NIVEA_Rich_Regenerating_Night Care

Testiranje materijala od kojih su napravljena nova pakovanja NIVEA proizvoda za negu lica, putem takozvane “Procene životnog ciklusa”, pokazalo je da prelazak sa staklenih pakovanja smanjuje emisiju ugljen dioksida i do 28%!

nivea

Naravno, i upotreba stakla može biti ekološki opravdana, samo ukoliko se reciklira na pravi način. Nova pakovanja dokazano imaju manji uticaj na klimatske promene u poređenju sa staklenim, pod pretpostavkom da se u većini zemalja adekvatno odlažu.

Autor: Life Content

Više o temama: