Nina Lečić: Moramo da zaštitimo decu od kandži trgovaca ljudima

nina-radulovic-lecic-mirko-tabasevic

Voditeljka Nina Radulović Lečić pridružila se kampanji protiv trgovine ljudima. Kao mama sedmogodišnjeg Lava, kojeg ima iz braka sa glumcem Branislavom Lečićem, Nina smatra da je ovo goruće pitanje u Srbiji.

Zaključila sam da ne postoji ni tačna statistika žrtava trafikinga, između ostalog, zbog toga što značajan broj njih nije ni svesno da su u zamci trgovine ljudima. Takođe, veliki broj žrtava ne želi da se zna da su prošli kroz to iskustvo, a mnogi ni ne uspeju nikada da se izvuku iz kandži trgovaca. Važno je o ovoj temi govoriti, pre svega zbog naše dece koja su danas mete, i to vrlo lake i dostupne. Posredstvom interneta trgovci regrutuju uglavnom tinejdžere kao vrlo osetljivu ciljnu grupu, a znamo da deca, pogotovu u tom uzrastu, ne dele sa roditeljima svoju intimu i pokušavaju da prikriju one sa kojima se druže ili razmenjuju emocije. Moramo kao društvo biti na oprezu i prepoznati alarme koje nam deca šalju kako bismo blagovremeno reagovali – kaže Nina, koja se pored mnogobrojnih javnih ličnosti pridružila kampanji “Ne posmatraj – reaguj”.

aleksandar-sreckovic-kubura-janko-petkovic

Povodom toga, 18. oktobra biće premijerno prikazan i film “Posmatrači”, u kojem jednu od uloga igra Aleksandar Srećković Kubura.

Problem trgovine ljudima je jedno od onih zala koja su u ekspanziji ponajviše zato što se o njemu ćuti. “Sramota” je priznati da ste bili ili da poznajete žrtvu trgovine ljudima. Nažalost, tako onemogućujemo, pre svega, mladima da steknu saznanja kako mogu da upadnu u taj krug. Zato o ovom problemu treba govoriti mnogo i glasno. Da li sam poznavao neku žrtvu, ne znam upravo zbog tog ćutanja – ističe Kubura, pored koga su ovu kampanju podržali Nela Mihajlović, Nenad Jezdić, Željko Vasić, Tamara Dragičević, Sara Jovanović, Dragan Bjelogrlić, Branimir Brstina, Slobodan Boda Ninković i mnogi drugi.

hellomagazin.rsalo.rsHello!/Mirko Tabašević, Hello!/Janko Petković

Više o temama: