Nikola Đuričko: Uvek dajem ljudima drugu šansu

Nikola Đuričko pridružio se ekipi serije “Žigosani u reketu”, koju kao jedan od autora potpisuje i Dragan Bjelogrlić. Slavni glumac režiraće nekoliko epizoda serije najavljene kao priče o prijateljstvu Srbina i Hrvata, ljubavi prema košarci i drugim šansama koje svako u životu zaslužuje.

-Nekako sam se sam ponudio da se oprobam kao reditelj. Tomica Paliković (koproducent serije, op. aut.) i Dragan Bjelogrlić moji su prijatelji i dugogodišnji saradnici, a kad sam čuo da pripremaju nešto novo, u šali sam izjavio: “Dajte meni da režiram nekoliko epizoda!” I, eto, od šale je postala zbilja. Nije bilo dileme da li treba da prihvatim njihovu ponudu jer sam oduvek imao sklonosti prema tome, kaže Đuričko.

-Serija ima svoju autentičnost i ne liči na nešto što smo gledali. Danas snimamo scene u jednoj novinskoj agenciji. Njen vlasnik zloupotrebljava svoj položaj za obračun s drugim ljudima. S druge strane, imate romantičnu želju dva bivša asa da jedan košarkaški klub vrate na noge. Na njih udara jedan tabloid u sukobu protiv “građevinske mafije, pojašnjava nam Nikola.

A post shared by Funk_it or die (@funk_it_) on


Đuričko priznaje i da sam ne voli da daje intervjue.

-Moja iskustva s medijima su grozna. Nekad bude jednostavno, a ponekad se osećam zloupotrebljeno. Najviše mi smeta kad puste intervju koji sam davno dao i naprave ga kao novi. Kod nas je još veća opasnost dati intervju, nego da od toga možete da imate benefit, kaže glumac za Kurir i naglašava da nije zlopamtilo.

-Uvek dajem ljudima drugu šansu. Čovek može, kako kaže i naša serija, do pet ličnih greški da toleriše.

A post shared by Amar Ćorović (@amarcorovic) on


“Žigosani u reketu” činiće 45 epizoda, a unakrsno će pratiti brojne ljude, njihove probleme i svakodnevicu. Nebojša Dugalić tumačiće lik Vojislava, košarkaškog menadžera, a njegovog prijatelja igraće hrvatski glumac Filip Šovagović, koji će ući u ulogu Kreše, košarkaškog trenera. U podeli su još i Dubravka Mijatović, Aleksandar Radojičić, Svetozar Cvetković, Žarko Laušević, Vesna Trivalić, Srđan Todorović, Jelisaveta Orašanin, Boda Ninković, a reditelj posebno hvali svoje mlade kolege.


-Kasting je, kad sam ja došao u ekipu, već bio pri kraju. Predložio sam da uzmu Milorada Kapora. On je odličan glumac. Radio sam poslednjih dana s mladim glumcima i mnogo su zanimljivi. Biće oni jednog dana velike zvezde. Nikad se ne znam kome će da se posreći u karijeri. Radio sam s mladim Amarom Ćorovićem i Vučića Perovića sam gledao u JDP, a neke sam ovde upoznao prvi put. Bili su briljantni u sceni koju smo snimali u kafani, zaključuje Đuričko

Hellomagazin.rsKurirLuka Šarac/M.M/Ataimages/Instagram

Više o temama: