Nemanja Radulović: Svakog dana pokušavam da iznenadim sebe

nemanja-radulovic_GettyImages-493252960

Poštovaoci klasične muzike, a posebno virtuoza na violini Nemanje Radulovića (31) i Beogradske filharmonije uživaće u njihovom nastupu pod dirigentskom palicom Danijela Rajskina večeras i sutra od 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Baš sam se obradovao kada je stigao poziv od Beogradske filharmonije da i ja učestvujem u ovom lepom projektu i u Beogradu, a i u Moskvi, gde ću svirati prvi put. S kolegama sam u aprilu lepo sarađivao pa ćemo sada zajedničkim snagama nastaviti tu saradnju. Stvarno se jako radujem tome. Hvala svima što nas podržavaju, i to ne samo mene i maestra već i sve muzičare, kao i Beogradsku filharmoniju. Mnogo nam znači ovakva podrška i daćemo sve od sebe – ističe Nemanja Radulović.

Muzički sladokusci uživaće u slovenskom repertoaru, koji započinje “Fantazijom na srpske teme” Nikolaja Rimskog-Korsakova, a nastavlja Simfonijom br. 9 “Iz novog sveta” Antonjina Dvoržaka. Svetski priznat violinista Nemanja Radulović interpretiraće jedno od najpopularnijih dela pisanih za ovaj instrument “Koncert za violinu i orkestar” Arama Hačaturjana.

Identičan program će biti izveden i na koncertu “Predmoskovske večeri” 6. septembra u sali “Čajkovski” u Moskvi.

Nedavno je Nemanja izjavio da mu je velika želja da svira u Moskvi, a pošto će mu se i to za nekoliko dana ostvariti, pitamo ga ima li još nekih neostvarenih želja.

Snovi uvek postoje. Ja pokušavam da živim svaki dan kao da je prvi i poslednji, da sebe iznenađujem i da rizikujem u životu. Sada ne mogu da izdvojim apsolutno ništa posebno. Radujem se Moskvi kao što se radujem i kada se vratim u Pariz ili kao što se radujem kada dođem u Beograd – kroz osmeh nam otkriva slavni muzičar.

Radulović je nedavno, na koncertu u Parizu, pred prepunom salom maestralno odsvirao “Nišku banju”. Svi prisutni su bili potpuno očarani, a snimak na Jutjubu je preko noći postao jedan od najgledanijih klipova.

Drago mi je što se to publici dopalo. Ja volim našu tradicionalnu muziku, tako da iskreno ne mogu da vam kažem koju ću numeru izvesti sledeći put. Nisam još razmišljao o tome. Trenutno je moja preokupacija disk koji izlazi u oktobru i koji je posvećen Bahovim delima. To me trenutno najviše raduje i tome sam najviše posvećen – zaključuje Nemanja Radulović.

 

hellomagazin.rsblic.rsGuliver/Getty Images

Više o temama: