Neda Arnerić: Ne treba se osvrtati mnogo unazad, jer onda nećemo nikud stići, a još treba da se živi

 

Ivanu Ivanoviću je u studiju ovog petka društvo pravila legendarna glumica Neda Arnerić koja ove godine obeležava 51 godinu karijere.

U to ime, sa domaćinom je pričala o svojim počecima, propuštenim prilikama, srećnim glumačkim iskustvima, ali i bliskim kolegama.

 

Osvrnuvši se na film “Ko to tamo peva”, pomalo se rastužila kada je shvatila da srpski glumački velikani više nisu sa nama, ali i sa ponosom istakla da je imala tu sreću da sa njima bude u istom kadru.

Neda Arnerić: Neka me ima na naslovnim stranama, znači da vredim i da ljude još zanimam!

– Mi smo se na snimanju toliko poigravali, toliko smo se dobro družili… Nismo imali para za dnevnice, pa smo svaki dan morali da putujemo iz Beograda na snimanje, i da se noću vraćamo za Beograd. Ne znam šta je bilo bolje, da li ono u filmskom autobusu, ili privatnom, ali smo svi pristali da se cimamo – rekla je Neda.

 

Glumica je otkrila i zašto danas ne voli da gleda filmove u kojima je glumila.

– Zato što to pripada prošlosti. Mislim da se ne treba osvrtati mnogo unazad, jer onda nećemo nikud stići, a još treba da se živi. To su sve bili ljudi koji su imali sjajnu energiju, i njihova energija je otišla sa Zemlje… Ne mogu da verujem koliko nas je malo ostalo. I onda posmislite “A šta ćeš ti ovde?”. Jedva čekam da odem, da i ja budem sa njima – zaključila je Arnerić.

HELLOMAGAZIN.RSB92/PRVA.RShello/arhiva/Janko Petković

Više o temama: