Nataša Miljković: Hvala Jovani Joksimović koja je na neki način promenila moj život

Za Jovanu Joksimović i Natašu Miljković kažu da su jedne od najlepših srpskih voditeljki. Nema sagovornika iz kojeg ne izvuku baš ono što zanima celu naciju, a one kažu da su jedna drugoj najveća podrška.

Kada pominjete posao, nova sezona “Jutarnjeg programa” je počela. Kakva je vaša međusobna interakcija s obzirom na to da se dugo vremena poznajete i sarađujete?

Jovana: Nataša i ja nemamo tu direktnu saradnju, u smislu da radimo zajednički program. Ja sam izuzetno ponosna na činjenicu da smo posle dugih pregovora uspeli da nagovorimo Natašu da bude deo naše ekipe. Mislim da je bitno da kada gradite program od nule, da je važno ko će biti urednici, novinari, da ne pričam o produkciji… Nas dve, evo, sarađujemo u tom smislu što jedna drugu gledamo, komentarišemo i podržavamo. Ta direktna saradnja bi trebala uskoro da počne.

Nataša: Da, evo danas je moj prvi radni dan, koji počinjem upravo sa “Blicom”. Nas dve smo dugo radile zajedno i u drugim kućama, ali hvala Jovani koja je na neki način promenila moj život. Da nije bilo njene ideje da ja dođem ovog leta…

Kako je došlo do odluke da Nataša pređe na “Prvu”?

Jovana: E, ali ja moram da ispričam nešto što nismo nikome do sada. Kada je mene pitala direktorka televizije, kada bih mogla ja da biram ko će da me menja tokom leta i posle da nastavi da radi vikend, ja sam rekla Nataša Miljković. Ona je rekla: “Uh, pa sad… Kako ćemo to da izvedemo?”. Ja sam joj rekla da ne znam. Prošlo je par dana, ja sam izašla sa Željkom na ručak i posle deset godina naletim na Natašu. Željko mi je rekao „odmah ustani, priđi joj i pitaj je“. Izljubile smo se, ja je pitala da li je zainteresovana, a ona je onako, delovala uzbuđeno. I onda smo posle toga ušle u papirologiju. Kada čujete da vam kolega iz posla kaže da želi da vam čestita na projektu koji ste napravili… E to je za mene najveći kompliment koji neko može da mi da. Mene ne ispunjava da mi neko kaže da sam lepša nego ikada, nego da mi kaže da je sadržaj koji smo napravili za „Jutarnji“ bio fantastičan.

Obe ste se nedavno vratile sa odmora, da li ste zaista uspele da se odmorite?

Jovana: Ja sam se vratila na posao mnogo ranije nego što bi trebalo da se vrati jedna novopečena mama. Vratila sam se na posao kada su mi bliznakinje imale pet meseci, i samim tim sam jedva čekala da odem na odmor. To je bio odmor od televizije, ali ne može se zapravo nazvati odmorom kada imate troje male dece u kući. Ja sam uživala i nisam se odmarala, nego me nekako ceo taj naš odnos i atmosfera gde smo 24 sata zajedno ispunjavao. Uživali smo i umorili se. Tako da kada je došao taj ponedeljak rekla sam OK, nekako se neću umoriti fizički ovog jutra, već samo psihički.

Nataša: Ja sam imala šest i po dana, ali kad vam neko da sedam dana odmora, onda koristite svaki sekund. Nema šanse da ćeš da se požališ na hranu u restoranu, na neudoban krevet, ma sve je fino. Ceniš i cediš svaki sat.

Jovana: U mom slučaju ja sam tako cenila prvih deset dana, a bilo je loše vreme… Sve u svemu, odmor je podjednako važan kao i posao.

hellomagazin.rsBlicMirko Tabašević/Miloš Nadaždin

Više o temama: