Nataša Bekvalac ima veliko srce: Pse lutalice spasavala od smrzavanja

Pevačica Nataša Bekvalac danima prikuplja pse lutalice kako bi što više životinja zaštitila od zime koja hara Srbijom.

Ona je od kuće napravila azil, gde je smestila gomilu pasa, dok isto to čini i od porodične kuće u Novom Sadu.

Nataša Bekvalac: Meni je usađeno sve ono lepo što porodica gaji

Iako su njen suprug Ljuba, sestre i roditelji šokirani njenom odlukom da udomi svaku lutalicu koju sretne, svi joj pomažu.

– Natašina slabost prema psima prevazilazi granice zdravog razuma jer je prosto nemoguće da udomi sve pse. Kako je napolju veliki minus, ona već danima u stan dovlači pse, koje pre toga odveze kod veterinara kako bi ih zaštitila dok ne prođu hladni dani. Ona je sestru i roditelje u Novom Sadu takođe zamolila da rade isto, pa je pomoćni objekat njihove porodične kuće pretvorila u dom za lutalice. Ona je tu smestila sve pse koji su se zatekli na ulici, dala im je hranu, dovela veterinara i ugrejala prostoriju. Ni o čemu drugom ne razmišlja od kada je počeo da pada sneg. Iz garaže jedva izvozi auto koliko je lutalica u nju smestila – objašnjava izvor blizak Bekvalčevoj za Alo.

– Ljuba i porodica su je podržali, ali ne mogu da joj objasne da nije lako brinuti o tolikim psima. Ona je obećala da će ih na proleće pustiti ili im naći advekvatan smeštaj. Njena najveća želja je da otvori azil, ali proces dobijanja dozvola je dugotrajan i rigorozan. Ona svakako ima u planu da se posveti tom projektu, a do tada će njeni ukućani morati da, makar tokom zime, pruže utočište lutalicama. Natašinu ljubav prema psima nasledila je i Hana, pa joj je ona najveća podrška – objašnjava izvor i dodaje da je Nataša i kao mala pravila probleme u zgradi zato što je dovlačila lutalice.

A photo posted by Nataša Bekvalac (@bekvalceva) on

Otvorila dušu: Nataša Bekvalac otkrila kako danas izgleda njen odnos sa Dačom

 

– Kako nije imala uslova u stanu, svi koji su živeli u njihovom komšiluku su znali da Bekijeva ćerka sklanja pse lutalice u podrum svoje zgrade. Sve dok jedan od komšija jednog jutra nije pozvao šintere, koji su pobili sve pse. Svi se sećamo da je još tada, kao dete, rekla da će kada poraste imati svoj azil – kaže on.

Devojke i decak u akciji😎…🐩🐕🐶🐕🐩👭👭👭

A video posted by Nataša Bekvalac (@bekvalceva) on

Ona nije želela da priča o tome jer, kako kaže, to radi iz privatnih razloga i bez potrebe za javnim pohvalama. Međutim, ona je nedavno apelovala na sve ljude na društvenim mrežama da joj se pridruže u borbi za udomljavanje makar tokom zime.

– Otvorite vaše ulaze za pse, koji će se smrznuti ukoliko se ne budu sklonili od zime, odškrinite svoje garaže, pomoćne prostorije, ja svoj ulaz i garažu jesam – istakla je Nataša.

Dragi drugari,životinje koje zive na ulici suocavaju se sa nezapamcenom zimom i bore se za goli zivot na ulici.Nasi ljubimci su u toplim domovima ,zasticeni i voljeni ali postoje i oni kojima je sada potrebna pomoc svakog od nas.Otvorite vase ulaze za pse koji ce se smrznuti ukoliko se ne budu sklonili sa zime,odskrinite svoje garaze,pomocne prostorije ,ja svoj ulaz i garazu jesam.Znam da ne mozemo da spasemo svet,ali svako ponaosob moze da pomogne.Probajte…Dame,preskocite jedno feniranje,kupite 5 kg granula i ostavite im hranu i vodu bar ispred ulaza…Za par meseci imacu uslove da zbrinem mnogo njuskica koje nisu imale srece kao nasi ljubimci ,do tada vas molim da pomognete bar jednom na kog ovih dana naletite na ulici…🐶🐕🐩🐕🐶🐕🐩🐺🐱🐈🐕

A photo posted by Nataša Bekvalac (@bekvalceva) on

hellomagazin.rsaloAntonio Ahel/ATAImages

Više o temama: