Zorana Jovanović: Nakon majčine smrti hrabrim koracima nastavlja dalje

zorana jovanovic 1

Mlada blogerka Zorana Jovanović proživljava izuzetno težak životni period. Gubitak majke, koja joj je bila sve u životu, Zorana proživljava na samo njoj znan način, a nakon što je na Instagramu objavila da joj majka umrla, naišla je na osudu mnogih, koji smatraju da je tom objavom zapravo želela da privuče pažnju.
Ona se nije mnogo osvrtala na to i na svom Instagram profilu napisala je kratko saopštenje, koje vam mi u celosti prenosimo:
– Hvala puno svima na divnim rečima ovih proteklih par dana. Smrt moje majke nije došla iznenada, dugo je bila bolesna, a stanje se izuzetno pogoršalo poslednjih par meseci. Poslednjih mesec dana sam znala šta se sprema i nekako se pripremila na to, iako na takve stvari nikada ne možeš da se pripremiš. Nažalost, već sam jednom prošla kroz to i znam šta ne smem da uradim.
Ne znam koliko vas zna kako je moj blog nastao, ali da skratim priču, trebalo mi je nešto da se dignem nakon tatine smrti. Pala sam u krevet iz kog nisam izašla par meseci, i to je poslednja stvar koju sada sebi smem da dozvolim. Tim pre što sam ostala sama i nemam više nikoga da me gura i drži mi leđa. 
Tako da koliko god nekome to suludo zvučalo, ja moram da radim. Dala sam sebi ovih par dana, ali iskreno najteže tek dolazi i ja to znam.
Dakle, blog će biti apdejtovan u petak – imam nekoliko islikanih postova, Instagram će biti mesto gde vi nikada nećete moći da vidite da sam tužna jer to nije mesto za tugu. Ja ću svoju bol da držim u svoja četiri zida, a ovo je mesto za posao i za lepe trenutke. Tako da ako me vidite da se smejem na slici, ne znači da sam srećna, znači da samo imam dobar dan ili dobar trenutak. Video ću snimiti takođe u najbržem mogućem roku. Jedino vlogova neće biti dok ne budem spremna da delim svoj dan sa vama ponovo. Moram da se vratim u rutinu, jer ako ponovo dozvolim sebi da padnem na način na koji sam pala pre pet godina, teško ću se dići ponovo.
Crninu takođe neću nositi. Nemam potrebu kao što je nisam imala ni tada, i to ne znači da mi je manje teško. Ne želim nešto da radim samo zato što to neko očekuje. Svako se sa gubitkom nekog bliskog nosi na svoj način, i ako se ne slažete sa ovime molim vas da ne komentarišete to.
Ja svoju majku volim najviše na celom svetu, kao što je svako od vas voli, i niko nema prava da mi kaže kako bi trebalo da se ponašam u ovim trenucima.
Dakle, krećemo da radimo od sutra kao što je i bilo do sada, jer je to ono što je moja mama želela više od ičega!

Izvor: Life Content
Foto: Instagram

Više o temama: