Marija Bergam: Božić je praznik koji slavim dva puta

Popularni glumački par Marija Bergam i Radivoje Raša Bukvić osim uspeha na poslovnom planu ističe da je u životu pre svega potrebno negovati sklad i ljubav, a trogodišnji sin Danilo centar je njihovih svetova.

Kako ste proslavili Novu godinu, a kako ćete Božić?

Raša: U krugu porodice. Imamo malog sina koji nam ne dozvoljava da izlazimo preterano.

Marija: Tako je, bili smo razdvojeni za Novu godinu, a Božiće najčešće provodimo u Somboru kod Radivojevih roditelja jer nam je slava 9. januara. To zaista bude prelepo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marija Bergam (@marijabergam) on


Da li poštujete baš sve običaje vezane za ovaj praznik i sećate li se nekih Božića sa porodicom kada ste bili mlađi, kako je to izgledalo?

Marija: Sa očeve strane porodica je katolička, a sa majčine pravoslavna, i meni je Božić praznik koji slavim dva puta, oduvek sam ga volela. Uvek smo na okupu i družimo se.

Raša: Sećam se slame, kao i dukata i česnice. Uvek sam se plašio da ne slomim zub, pa sam bio obazriv dok je jedem. Takođe se više sećam Božića nego Badnjih večeri.

Učite li sina Danila da poštuje tradiciju i da li zasad razume o čemu je reč, budući da je još uvek mali?

Raša: On to upija, ima tri godine i pretpostavljam da će mu ovo biti prvi Božić kada će steći jasniju sliku o tom prazniku. Mi ćemo se potruditi da ga upamti.

Marija: Ali učimo ga da ne postoji Deda Mraz.

Raša: Jeste, ali video ga je pre neki dan na ulici. Veoma se obradovao.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marija Bergam (@marijabergam) on


S kakvim željama na poslovnom, a s kakvim na privatnom planu ste ušli u 2019. godinu?

Marija: Naučila sam da je u našoj profesiji teško planirati. Radujemo se projektima koji nas čekaju. Usmerena sam na “Senke 2”, koje smo počeli. Super se sve to razvija i snimanje je uzbudljivo. Na privatnom planu mi je najbitnije da smo živi i zdravi.

Kako provodite zajedničko vreme kada ne snimate, ne radite, imate li uopšte sat vremena u toku dana jedno za drugo?

Raša: Koristimo vreme da odemo na izlete dva-tri puta godišnje, da pobegnemo iz grada i gužve… To su naša mikroputovanja koja na brzinu možemo da organizujemo.

Hellomagazin.rsBlic.rsMirko Tabašević, Instagram

Više o temama: