Majkl Daglas progovorio o tome kako je pobedio opaku bolest

Holivudska legenda Majkl Daglas prvi put je pričao o svojoj borbi sa rakom grla i neverovatnom oporavku. Gostujući u radijskoj emisiji glumac je svom prijatelju i kolegi Aleku Boldvinu ispričao kako mu je bilo kad je saznao da boluje od raka.
Sve je počelo u avgustu prošle godine kad je glumac osetio bol u grlu, ali niko nije mogao da otkrije šta ga tačno muči. Pola godine nakon toga, njegovo stanje nije se menjalo pa je odlučio da poseti još jednog specijalistu.
– Našao sam specijalistu za grlo i nos u Montrealu. Nikada neću zaboraviti trenutak kad mi je otvorio usta, pogledao jezik i tada sam tačno znao šta je u pitanju – ispričao je glumac.
Šezdesetsedmogodišnji holivudski veteran koji je u braku sa glumicom Ketrin Zitom Džons dva dana nakon biopsije dobio je i zvaničnu potvrdu da boluje od raka grla i da je bolest u najgorem stadijumu.
Međutim, uprkos naprednom stadijumu bolesti, Daglas je odmah krenuo na tretmane hemoterapije koji su trajali sedam nedelja, nakon čega se uspešno oporavio.
Daglasu je krivo što lekari ranije nisu uočili da je reč o opakoj bolesti, jer su posledice mogle biti mnogo gore, a ovaj potresni događaj naterao ga je da uspori sa svojom karijerom.
– Odmaraću do kraja ove godine i uživati sa svojom porodicom – izjavio je.
Već u februaru naredne godine glumac namerava da snimi film “Tajna Srca” sa Goranom Višnjićem, koji će se snimati u Bosni i Hercegovini.

Više o temama: