Lepa Brena: Modu prilagođavam sebi

Lepa Brena je za brojne koncerte koje je održala krajem prošle godine morala da bude u top-formi. Ipak, o tome kako popularna pevačica i dalje dobro izgleda, na najilustrativniji način se videlo na njenim fotografijama sa nedavnog odmora na Tajlandu. Brena kaže da svakodnevno posvećuje pažnju nezi lica i tela, a ta pažnja je posebno potrebna u zimskim mesecima, kada koži nedostaje vlaga.
– Godinama sam koristila raznu kozmetiku, ali mi u poslednje vreme najviše odgovara kompletna paleta hidrantnih krema za zrelu kožu. Sviđa mi se i šminka koja je laka i prirodna. Nju upravo najviše koristim zimi, dok leti šminkanje svodim na minimum. Koristim i kreme, losione, mleka za telo i ulja za masažu jedne domaće kozmetičke kuće. Dodala bih da skoro uopšte ne koristim tonik i mleko za čišćenje lica. Za to su mi dovoljne vlažne maramice, a maskaru skidam sredstvom za skidanje maskare, za hiperosetljive oči.
Boravak na Tajlandu Brena je iskoristila i za isprobavanje detoks terapije:
– Išla sam i na jogu, masaže i kombinovala ih sa detoks terapijom kojom se čisti organizam. Jede se samo povrće, voće, supe i eventualno kuvana ili grilovana riba, a piju se čajevi. Nema kafe i alkohola. Ono što mi se posebno svidelo jeste što ne koriste ulje za kuvanje hrane već uglavnom kuvaju na supi u kojoj se barilo povrće. Zaista sam se posle te terapije osećala mnogo bolje, imala sam više energije. Pored tajlandske masaže koju sam i ranije praktikovala, sada sam isprobala i šijucu masažu i baš mi je prijala.
Brena kaže da, kad je odevanje u pitanju, voli prirodne materijale, a garderobu, naravno, prilagođava prilikama u kojima se pojavljuje:
– Još kao mala, zahvaljujući mojoj mami koja je bila vrsna krojačica, upoznala sam se s raznim materijalima. Zahvaljujući njoj i dedi, koji je bio trgovac tekstilom, naučila sam da cenim svojstva pravog pamuka, svile, vune, kašmira… Zbog toga i danas dajem prednost prirodnim materijalima, pogotovu leti. Volim šifon, koji hladi kožu, ugodan pamuk, ali za scensku garderobu ne koristim ove materijale jer bi se na njima videla svaka kap znoja. Inače, volim da se oblačim prema prilici. Nisam slepi sledbenik mode, već gledam da je prilagodim sebi i svojim potrebama, a ne da joj se povinujem – kaže Brena, koja je u međuvremenu boravila i na zimskom odmoru u Austriji kako bi prikupila dodatnu energiju za nastavak svoje turneje.

Izvor: Novosti

Više o temama: