Lepa Brena i Goran Bregović: Zajedno pomažu mladim Romima

20131214_184153

Goran Bregović Brega došao je na finalni dogovor sa Brenom pred njegov koncert u Sarajevu gde će poznata pevačica gostovati. Brena će podržati projekat Gorana Bregovića “Saso Mange” koji je namenjen romskoj populaciji, tačnije pomoći mladima.
– Drago mi je što je neko koga svi neizmerno poštujemo i ko se ostvario u oblasti muzike rešio da svojim primerom pokaže da su svi podjednako bitni. Nadam se da će njegov primer slediti i ostali i učiniti nešto na tom polju. Ono što je važno za sve mlade bez obzira na boju kože i veroispovest jeste edukacija. To im je potrebno da bi mogli da ostvare lični napredak i učestvuju u napretku zemlje. Ako ne mogu da se edukuju u svojoj zemlji edukovaće se u nekoj drugoj i uspeh će napraviti tamo – rekla je Brena.
– Kod nas su Romi predstavljeni ili kao veseljaci ili u negativnom kontekstu. Istina je negde između, jer svako ima svoju priču. Kad nemate mnogo, ni glava vas ne boli mnogo. Ko ima, on brine. Kad nemaš, ostaje ti da se zabaviš, da budeš veseo, pa šta bude.

20131214_171338

20131214_184235
Autor: Ivan Vuković copyrighted, Life Content
Foto: SCANDAL!

Više o temama: