Lazar Ristovski pred premijeru “Kralja Petra”: Čekam s mirom sud publike (video)

Za manje od 24 sata publika će konačno moći da pogleda filmsko-istorijski spektakl “Kralj Petar Prvi”.

Glavni glumac i producent Lazar Ristovski s nestrpljenjem iščekuje da projekat na kome je radio više od sedam godina otpočne svoj bioskopski život.

– U filmu ima mnogo više atraktivnijih scena nego u trejleru. Čekam s mirom sud publike. Videćete šta smo uradili. Film izgleda kao neki skup američki film. Međutim, njegova najveća vrednost je što je on spektakl s dušom – kaže Ristovski.

Premijera je zakazana za sutra u Beogradu na tri lokacije: u Kombank dvorani, Sava centru i Sinepleksu Ušće, a nakon toga, projekcije će se održati u svim većim gradovima u Srbiji.

– Karata ima još vrlo malo. Posebno bih voleo da ga pogledaju mladi ljudi, naslednici tih junaka koji su ostavili kosti na Ceru ili albanskim planinama – izjavio je Lazar gostujući u jutarnjem programu RTS.

 

Filmska ekipa koju je činilo preko 100 glumaca i 7.000 statista snimala je više od šest meseci, sa ukupno 110 snimajućih dana, od 17. marta, na mnogim autentičnim lokacijama i objektima po čitavoj Srbiji – na Staroj planini, u Knjaževcu, Valjevu, Krupnju, Soko-gradu, Beogradu, Somboru, Pančevu, na Kosmaju, u Sremskim Karlovcima, i u Grčkoj na Krfu.

Ristovski je gradeći ovu ulogu pronašao i ličnu vezu s najomiljenijim vladarem u novijoj srpskoj istoriji.

– Majka kralja Petra zvala se Persida kao i moja mati. Na toj emociji počeo sam da gradim lik. Naši ljudi misle da poznaju dobro svoju istoriju. I moje znanje o kralju bilo je možda površno. Pripremajući se za snimanje uvideo sam da se stvari u društvu za ovih sto godina nisu puno promenile. Kralj Petar delio je sudbinu sa svojim narodom i povlačio se preko Albanije. Srbija je na Krfu umrla, ali je i ponovo rođena – zaključio je Ristovski.

hellomagazin.rsRTS/KurirMilan Josipović

Više o temama: