Lazar Ristovski na premijeri filma o kralju Petru: Snimljen je sa nepuna dva miliona evra, a izgleda kao da je urađen sa 20

Večeras je održana svečana premijera filma “Kralj Petar I”, o kojem se već uveliko priča, a glumac Lazar Ristovski nije krio zadovoljstvo što je ovo ostvarenje konačno ugledalo svetlo dana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Srbija info (@srbijainfo) on


– Ovo je produkciono sigurno najzahtevniji srpski film ikada. Snimljen je za nepunih dva miliona evra, a izgleda kao da je urađen sa budžetom od 20 miliona, što će videti svi – rekao je Lazar okupljenima na premijeri u “Sava centru”, dok će film danas biti prikazan i u “Kombank dvorani” i “Sinepleksu”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lazar Ristovski (@lazar.ristovski) on


-Ono što ja želim i što smo mi želeli kad smo snimali film nije da pravimo sad dokumentarni istorijski film koji će biti eventualno neka istorijska čitanka, pa će sad učiti ljude – znate, e sad Cerska bitka je bila onda, Kolubarska onda, ovde učestvovao ovaj a ovde učestvovao onaj, to neka rade šklole. Mi smo napravili jedan umetnički film koji je iznad toga što je dokumentarsno! On se drtži faktografije i istorije, ali ovo je film koji nije na zemlji. On je iznad zemlje, napomenuo je pred premijerno prikazivanje Ristovski za “Kurir”.

 

 

Hellomagazin.rsBlic/KurirStefan Tomasevic/ATAImage/Instagram

Više o temama: