Katarina Radivojević: U Americi sam disciplinovana, pa izlazim samo kada su ozbiljni partiji

Poznata srpska glumica Katarina Radivojević već neko vreme boravi u Srbiji u kojoj će se ovaj put zadržati malo duže, zbog poslovnih obaveza i uloga koje je već prihvatila.

Priznaje da je u Americi nostalgična i da joj nedostaje njena zemlja i dragi ljudi, te kada je u Beogradu uvek iskoristi priliku da se vidi sa prijateljima i dobro provede u noćnim izlascima.

– Noćni život mi ne nedostaje u Americi, tamo sam samo malo više disciplinovana, pa izlazim samo kada su ozbiljni partiji, pa i u Beogradu je uglavnom tako. Volim da izađem sa dragim ljudima, volim da vidim koja su nova mesta, kakva je nova atmosfera grada, šta se promenilo. Bila sam odsutna nekih 11 meseci, došla sam u avgustu mesecu, tek sam sada primetila neke promene što se tiče noćnih klubova. Dešava se da ovde kada uđem u neku kafanu, odmah počnu da sviraju pesmu od Halida Bešlića iz serije “Ubice moga oca” (smeh) – bila je iskrena Katarina.

Katarina Radivojević: U vezi sam izuzetno verna, posvećena i lojalna

Katarina otkriva i da joj jako znači što se snima nastavak popularne serije “Ubice moga oca”, ali da prilikom snimanja serije nije bilo nimalo lako, jer su nedostajala produkcijska sredstva. Kako kaže, glumci su pristajali na kompromise kada su u pitanju honorari, a sve zarad finalnog proizvoda i uspešnosti projekta.

– Naravno da mi je značajno, posebno je značajno kada smo radili projekat u kome nismo imali dovoljno produkcijskih sredstava da serija izgleda tako kako izgleda. Mi glumci smo pristali na neke kompromise ne bi li serija uspela. E, onda je divno kada taj projekat uspe i kada znate da ste vi iz duše, svim bićem učestvovali u tome – rekla je ona.

Glumica još uvek ne planira povratak u Ameriku i neko vreme će provesti ovde zbog poslovnih obaveza koje je čekaju, ali je srećna zbog toga, jer će samim tim biti bliža roditeljima.

– Sad sam u pregovorima za jednu seriju ovde, tako da ću ostati malo u Beogradu. Sada mi je malo lakše jer imam ozbiljan projekat, bukiran za sledeću godinu na proleće, film “Black money games” sa Tomom Henksom. Zato i mogu da ostanem ovde, da uživam sa prijateljima, sa roditeljima koji su već stari, pa treba i više vremena da provedem sa njima, ali i da budem više prisutna na našoj televiziji ove godine – kaže ona.

Katarina Radivojević: Želim brak iz ljubavi, ne iz kompromisa

Katarini je naročito drago zbog svojih mladih kolega koji su se pokrenuli i ozbiljno rade svoj posao.

– Sjajno je što su se ljudi pokrenuli, mislim na glumce i što postoje neke nove produkcije i što postoji nezavisno pozorište, koje nije institucijalno u kojem učestvuju mladi ljudi. Na primer predstava “88” je sjajna. Spomenuću i moj projekat u pozorištu u skolopu širenja srpskog jezika i kulture u dijaspori, gde spremam vrlo provokativnu predstavu – ispričala je glumica za Telegraf.

hellomagazin.rstelegrafMirko Tabašević

Više o temama: