Jovana Nikolić-Mišković: Imala sam sreću da odrastam okružena velikanima naše kulturne scene

Uoči premijere filma “Zaspanka za vojnike”, crvenim tepihom u Centru “Sava” prošetale su brojne VIP zvanice, među kojima je posebnu pažnju privukao bračni par Mišković, Jovana i Marko, kako zbog atraktivnog izgleda pevačice, tako i zbog činjenice da ih ne viđamo često zajedno na javnim manifestacijama.

– Rado posećujemo pozorišta i bioskopske sale, ali premijerna izvođenja izbegavamo, osim kada je reč o podršci prijateljima ili porodici. Uz pripadnike “sedme sile” cela stvar poprima nešto drugačiju dimenziju – rekla nam je Jovana uz osmeh i objasnila da je na premijernu projekciju ostvarenja “Zaspanka za vojnike” došla kao podrška suprugu, koji je deo tog sjajnog projekta.

– Na javnim dešavanjima pojavljujemo se kada za to postoji dobar razlog ili lep povod, a ovom prilikom ispunjena su oba uslova. Reč je o ostvarenju o Velikom ratu, koji je, čini mi se, nepravedno zapostavljen u domaćoj kinematografiji. Produkcija je Markova velika ljubav, a ja sam srećna i ponosna što tako uspešno pliva i filmskim vodama. Pored oca, koji je ostvaren i priznat filmski radnik, imala sam sreću da odrastam okružena velikanima naše kulturne scene, pa mi je drago što sam uz supruga nastavila da posmatram taj svet iz bliže vizure.

Eva ČubrovićAntonio Ahel/ATA Images

Više o temama: