Jelena Veljača: Morala sam da reagujem kad je neko napisao glupost da je ružno biti Srpkinja!

Glumica Jelena Veljača kreator je hit serije “Pogrešan čovek”, čije snimanje je nastavljeno protekle nedelje u Beogradu. Kako će izgledati kraj ove neobične priče, da li je srela Džonija Depa, s kojim dele studio, i ko ju je od glumaca najviše iznenadio samo su neka od pitanja na koje odgovara u intervjuu za Kurir.

Na polovini smo sezone. Ko vas je od glumaca najviše iznenadio i zašto?

– Mene lično Bojana Stefanović, jer je ranije nisam poznavala. Dobila je ulogu zato što je sjajno uradila audiciju. Ne mogu da zamislim nijednu drugu glumicu u toj ulozi.

Bojana je dobila angažman po preporuci Petra Benčine. Kako on nije dao prednost svojoj supruzi Tamari?

– Pretpostavljam da Petar nije predložio Tamaru jer je bio svestan da je to uloga za stariju glumicu. Tamara ima samo 28 godina i premlada je da igra majku šesnaestogodišnje devojčice. Ona je predivna, zanosna žena, ali u sebi nosi mladost. Uloga Dijane je ipak uloga žene koja je prošla svašta u životu.

Koliko je vaša serija pomogla samohranim majkama i žrtvama nasilja?

– Imam dobar fidbek od publike. Javljaju mi se samohrane majke i žene koje se trenutno razvode. Tema koju obrađujemo bila je dugo godina tabu i pre samo 10 godina nešto slično ne bi moglo da se snima.

Osećate li se i vi kao samohrana majka?

– Samo ponekad. Lenin otac je uključen u njen život gotovo ravnopravno. On je čak bio i na porodiljskom odsustvu. Dražen trenutno živi u Beogradu, pa delimo obaveze oko deteta. Međutim, ne mislim da se odnos s ocem mora graditi nauštrb majčine sreće u životu. Ponekad je razvod jedina opcija. Bilo bi idealno da supružnici mogu da ostanu prijatelji nakon razlaza. Detetu je ipak najvažnije da je majka srećna.

Imate li u glavi i kraj serije? Hoće li biti ispunjena kosmička pravda?

– Danas smo imali sastanak i baš smo se dogovorili kako će izgledati kraj serije. Mislim da će pravda biti ispunjena. Trudila sam se da kraj bude prirodan, što sam znala i prvog dana snimanja. Neki glumci su me iznenadili, pa sam morala da im dam više prostora.

Ko se izborio za veću ulogu?

– Mali Pavle Mensur, koji ima samo 18 godina. Postao je punoletan baš prvog dana snimanja. Ostaje s nama do kraja serije, Imaće jednu prelepu ljubavnu priču.

U “Pogrešnom čoveku” glavnu ulogu tumači i Ivana Rošćić, koja je angažovana i u prvoj HBO seriji “Uspeh”. Da li za vas to bilo iznenađenje?

– Nije. Radila sam s dosta glumaca iz ‘Uspeha’. Tara Taler igra kod nas mladu Leu, a njen dečko iz serije Pavle Matuško tumači mladog Mihajla. Mi smo malo tržište i glumci moraju da rade sve. Naše sapunice su ipak puno većeg kvaliteta od TV novela hispanoameričkog područja kojih se ja sećam iz detinjstva. Serija ‘Pogrešan čovek’ je baš nominovana u Hrvatskoj za najbolju TV seriju sa ‘Novinama’ i ‘Na granici”.

hellomagazin.rsKurirDalibor Danilović/Luka Šarac/ATA Images

Više o temama: